Kerstklassiekers van wereldformaat door The Celtic Tenors

28 november 2014 om 00:00 Activiteiten

HOOFDDORP - Een nieuw kerstalbum én een kersttour langs Nederlandse theaters: The Celtic Tenors beloven er een bijzondere kerst van te maken. 'Irish Christmas' van The Celtic Tenors is op maandag 15 december om 20.15 uur te zien in de grote zaal van De Meerse.

Het populaire trio Matthew Gilsenan, James Nelson en Daryl Simpson hebben hun sporen binnen de klassieke muziek zeker verdiend. Sinds 2005 komen de drie vocale krachtpatsers jaarlijks naar Nederland. Memorabel was hun concert in het Concertgebouw in Amsterdam. In 'Irish Christmas' brengen zij nieuwe versies van kerstklassiekers als 'Joy to the world', 'We three kings', 'The first noel', 'The Wexford carol' en 'Away in a manger'. Maar ook niet kerstgebonden klassiekers uit het brede poprepertoire zullen ten gehore worden gebracht.

Het geheim van de Ierse zangformatie is de manier waarop ze als klassiek geschoolde zangers traditionele folksongs in een operajasje weten te verpakken. De zichtbare liefde voor de Ierse muziektraditie is hen met de paplepel ingegoten. Voeg daarbij hun aangeboren charme en een dosis onvervalste laagdrempelige Ierse humor en je hebt een recept voor een muzikaal kerstavontuur dat zelfs de diepste winterdip als sneeuw voor de zon laat verdwijnen.

The Celtic Tenors is de succesvolste 'Classical Crossover' groep die Ierland voortgebracht heeft. Nadat ze in Londen een internationaal platencontract kregen, werd hun eerste album dubbel platina in eigen land, haalde de nummer 1 in de hitlijsten van Ierland en Duitsland, de nummer 2 in Groot-Brittannië en won in Duitsland de Echo Award voor Best Classical Crossover Act. Een optreden van The Celtic Tenors raakt je, ze zingen zich een weg naar je hart.

De Meerse grote zaal

Maandag 15 december - 20.15 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie