Rijzenspelers spelen 'Momenten van geluk' van Alan Ayckbourn

17 maart 2015 om 00:00 Activiteiten

Toneelvereniging De Rijzenspelers speelt 21, 27 en 28 maart 'Momenten van geluk', een stuk van De Britse toneelschrijver Alan Ayckbourn. Na de succesvolle jubileumopvoering 'Lang en gelukkig' nu een scherpe familiekomedie. Een avondvullende voorstelling met een moraal: koesteren we zelf wel voldoende onze momenten van geluk...

Half gevulde glazen en wat vergeten etensresten op tafel. De ouders voeren het hoogste woord, ieder met zijn eigen belangrijke onderwerp. Wordt er überhaupt nog wel geluisterd? Een ober die nog wat drank probeert te slijten. Een in het oog springende dame die er duidelijk niet bij lijkt te horen en haar best doet onhoorbaar te hikken en plots richting 'dames' moet rennen. De stilte die volgt en de spanning die ondanks het tijdstip van de avond bijna tastbaar is.

Het begin van Momenten van geluk (een vertaling van Time of my life door Coot van Doesburgh, 1992) is het einde van een familie-etentje ter gelegenheid van de verjaardag van de moeder, traditiegetrouw gevierd in het favoriete Italiaanse restaurant. De dialoog is nog niet op gang gekomen of je voelt al dat er binnen deze familie spanningen zijn en dat de naderende eruptie niet lang meer op zich zal laten wachten.

Schrijver Alan Ayckbourn (Engeland, 1939) is de onbetwiste koning van het variëren op het thema familieperikelen en stelt er een eer in het menselijk onvermogen tot ware liefde in een en hetzelfde stuk van verschillende kanten te bekijken.

In Momenten van geluk wordt gespeeld met de tijd. Er zijn flash backs en er spelen scenes af in de toekomst. Als publiek betekent het steeds schakelen en op je qui vive blijven. En gaandeweg het stuk worden geheimen ontrafeld en de familierelaties bloot gelegd.

Na het hilarische en zeer succesvolle Lang & Gelukkig dat de jubileumvoorstelling was van de 70-jarige toneelvereniging volgt nu de komedie 'Momenten van geluk'. En de vraag die men na afloop van de avond kan stellen is: koesteren we eigenlijk die momenten van geluk wel genoeg of gaan we er te snel aan voorbij. Een voorstelling met een levensvraag.

De voorstellingen vinden plaats in de Reede in Rijsenhout, schouwstraat 14. Kaarten kunnen gereserveerd worden via de website van de Rijzenspelers: www.rijzenspelers.nl of telefonisch: 0297-327840.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie