Repair Cafés in Haarlemmermeer weer van start

29 augustus 2016 om 00:00 Activiteiten

Met een feestelijk start met poppendokter en fietsreparateurs in De Meerkoet in Lisserbroek op 24 augustus, zijn de Haarlemmermeerse Repair Cafés aan een nieuw seizoen begonnen.

Er zijn er nu vier, naast Lisserbroek in Hoofddorp, Nieuw-Vennep en Zwanenburg-Halfweg. Ze zijn één keer in de maand open, elke week een andere plek, maar wel allemaal met dezelfde tijd: van 13.30 - 16.00 uur.

'Dit seizoen gaan we hard op weg naar de 2000-ste reparatie in het oudste Repair Café, in De Ark in Hoofddorp', vertelde Els Berk, voorzitter van het bestuur, op de zomerborrel. Repair Café De Ark begon in mei 2013 en houdt een aardig permanent aantal reparaties. In 2015 waren dat er 368 ( in 2014: 374), waarvan 284 elektrische apparaten en 54 fietsen. 'Hoofddorp is topper qua fietsen!', lacht bestuurslid Rien Wattel. 'In De Ark werken we met 18 vrijwilligers (in 2014 ook), het slagingspercentage van de reparaties ligt tussen de 50 en 60%. Maar ook als het niet gemaakt kan worden, zijn mensen vaak blij: "weten we zéker dat het weg kan".'

Ook in de andere Repair Cafés klinken soortgelijke verhalen en getallen. 'Het bewijst dat ze in een behoefte voorzien in deze wegwerpmaatschappij. Veel mensen willen daar tegenin gaan, of moeten wel omdat ze te weinig geld hebben', aldus Els Berk.

Iedereen is welkom bij het eerste Repair Café in Zwanenburg-Halfweg op dinsdag 13 september, CEA De Hoek, Plantsoenlaan 2, in Hoofddorp op woensdag 21 september in De Ark, Muiderbos 36 en in Nieuw-Vennep op vrijdag 30 september, Wijkcentrum Linquenda, steeds van 13.30 - 16.00 uur.

Daarna werken de Repair Cafés verder met het zelfde schema:

elke 1e zaterdag in Lisserbroek,

2e dinsdag in Zwanenburg,

3e woensdag in Hoofddorp en

laatste vrijdag in Nieuw-Vennep,

Alle reparaties gebeuren gratis, maar wel wordt een bijdrage naar vermogen gevraagd. Daarvan wordt bijvoorbeeld een betere naaimachine gekocht. Want Repair Cafés draaien zonder subsidies of andere inkomsten van buiten af.

Alle informatie is te vinden op de Facebook-pagina van Repair Café Haarlemmermeer.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie