Topgitarist Harry Sacksioni in De Meerse

Activiteiten

HOOFDORP In Once upon a time… laat Harry Sacksioni zijn gitaar spreken via zijn meest geliefde filmmuziek. Hoofdthema's uit onder andere Once Upon a Time in the West, The Pink Panther en James Bond krijgen een bijzondere Sacksioni aanpak. De gistarist is te zien op vrijdag 13 januari in de klein zaal van Schouwburg De Meerse. De voorstelling begint om 20.30 uur.

Omdat Harry als componist nooit stil zit zal nieuw materiaal uiteraard niet ontbreken, aangevuld met nummers van zijn nieuwste, met veel superlatieven overladen live dubbel-cd Vijfenzestig. Sacksioni verricht in dit programma weer kleine wondertjes op de gitaar en het is dan ook niet voor niets dat hij dit jaar voor de vierde keer op rij werd uitgeroepen tot de beste akoestische gitarist van de Benelux!

Harry Sacksioni speelt al sinds zijn elfde gitaar. In zijn tienerjaren is hij actief in diverse bandjes, waarbinnen hij zijn eigen gitaarstijl ontwikkelt. Hij werkte vervolgens samen met Herman van Veen, Erik van der Wurff en vele anderen uit de Nederlandse muziekscène. Sacksioni treedt al vele jaren op in Nederlandse theaters, maar is ook geregeld in het buitenland te vinden als uitvoerend artiest. In 2009 werd hij tijdens zijn 40-jarige jubileumvoorstelling De Sacksioni Methode onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn verdiensten voor de Nederlandse muziek.

Meerse kleine zaal

Vrijdag 13 januari - 20:30 uur

www.demeerse.nl

advertentie