Afbeelding
Eigen foto
Milan & Rutger

HC’s Gouden Eeuw

27 maart 2024 om 18:00 Column

Deze week hebben wij de eer om in deze bijzondere editie te verschijnen. De krant bestaat 100 jaar. Dat is een bijzondere editie. Een jubileumeditie. Wij hebben achter de schermen kunnen zien hoeveel energie en passie er in deze editie zit. Het is een geweldige mix van nostalgische gevoelens en het actuele nieuws. 

Het mag ook weleens benoemd worden dat er een keihard werkend team achter deze krant zit. Wij kennen één van deze teamleden héél erg goed en weten echt wat het kost om elke week weer een mooie editie op de mat te leggen. We zijn trots op deze prestatie en we hopen dat dit nog 100 jaar zo door mag gaan. Toch is die bestaanszekerheid er niet. Er liggen een hoop kapers op de kust, noem een AI of de commercialisering van de krantenwereld. 

Wij hebben altijd van een leraar van vroeger geleerd: “Als je je toekomstplannen kan voorstellen, denk je niet gek genoeg”. Wie weet in welke gekke vormen en edities deze krant de komende 100 jaar wel niet zal gaan verschijnen. 

Wij hebben de eerste editie van deze krant ingezien en hebben zo gezien hoe alles is veranderd de afgelopen 100 jaar. Een jubileum wordt altijd weer opgevolgd door een nieuw jubileum. Over 100 jaar zal deze krant dus alweer 200 jaar traditiegetrouw wekelijks op de deurmat vallen. 

Hoe zal de wereld en voornamelijk gemeente Haarlemmermeer er dan uit zien? Valt de krant daadwerkelijk nog wel op de mat of ontvangt iedereen de krant via een supersonische bril? Zullen de columns nog wel geschreven worden door gewaardeerde buurtbewoners of door robots of AI? 

” Hoe zal de wereld en voornamelijk gemeente Haarlemmermeer er dan uit zien?”

Zal de gehele gemeente samengevoegd zijn tot één grote stad of zijn we een onderdeel geworden van de Noordzee? Zal Getsewoud-West dan eindelijk zijn gebouwd of liggen er nog steeds bouwplannen voor dit grote project? Zal er dan ook een West en een Oost versie van deze krant bestaan? Of wordt het zo gek dat er zelfs een editie Mars zal gaan bestaan? 

Wij gaan een uiterste poging doen om de editie van het 200-jarige bestaan te behalen. Het zal een uitdaging worden, maar wij hebben er wel vertrouwen in. Vanaf deze week zijn wij zullen wij ons koppelen aan een nog gezondere levensstijl. Dit betekent geen borrelhapjes meer in de voetbalkantine, alles voor het goede doel. Wij gaan nu over op granola, acai, bonen, groentechippies, sapkuren, bijenbolletjes, rauwe vis. Dat wordt echt genieten. 

Mocht het lukken, dan zullen wij in die editie het stokje overdragen aan onze opvolgers. Na ruim honderd jaar trouwe dienst is het dan wel tijd voor verjonging en vernieuwing.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie