Afbeelding
Ton Dijkstra

Milan & Rutger: Ernst in de finale

19 januari 2022 om 16:00 Column

Afgelopen week was het debuut van Ernst Kuipers. Hugo de Jonge werd na een lange wedstrijd gewisseld. Ernst Kuipers mocht in de finale tegen covid invallen. Hugo de Jonge ging onder luid applaus, maar ook onder een fluitconcert, van het veld af. Er waren verschillende meningen over zijn spel. Hij had aanhangers maar ook tegenhangers, toch heeft hij 100% gegeven op het veld en dat is wel wat we willen zien. Ernst Kuipers mocht het veld betreden tegen de beruchte tegenstander covid. 

De wissel kon rekenen op positieve geluiden van de toeschouwers. Ernst Kuipers bracht frisse energie mee en hij voert hiermee de druk op om de winnende goal te maken tegen covid. De wedstrijd tegen covid is uitgelopen tot een uitputtende wedstrijd. De verlenging is ingegaan en het wachten is op de strafschoppen. Iedereen hoopt dat Ernst Kuipers de winnende penalty tegen de touwen zal schieten en zo covid zal verslaan. We gaan het meemaken. 

Er zijn dus versoepelingen afgekondigd afgelopen vrijdag. Verschillende sectoren hebben te horen gekregen dat ze deels of volledig weer open mogen. Toch blijft er een deel ontevreden over de nieuwe afgekondigde versoepelingen. 

De horeca is er klaar mee, winkels, sport en onderwijs zijn allemaal open. Hartstikke fijn vindt de horeca, maar waarom gaat de horeca niet open? Uitleg gaat de horecasector niet mee akkoord, protest is de manier die zij hebben gekozen om zich te uiten richting het beleid. Restaurants gingen gewoon open, zo ook in Haarlemmermeer. Verschillende horecazaken hebben zaterdag en zondag hun terrassen open gegooid. Wij snappen het wel, de geluiden uit de maatschappij komen deels niet overeen met de besluiten van het kabinet. 

Het dicht laten van de horeca vinden wij daarom niet het juiste besluit. Is het protest een juist besluit van de horeca, dat laten wij aan u. Wat volgens ons ten allen tijden onjuist is, is de onenigheid in Nederland. Sommige gemeenten hebben besloten niet te handhaven met het oog op het protest en andere gemeenten zijn wel gaan handhaven. Wij zijn één Nederland, een land waar de beslissingen op nationaal niveau worden genomen. Het wel of niet handhaven moet dan ook beter geregeld worden. 

De entertainment sector wil zich laten horen, de KNVB wil samen met de clubs de stadions uit protest weer open, theaters worden omgetoverd tot kappers, zoals Schouwburg De Meerse. Ja u leest het goed, een theater waar je geknipt kan worden om tegelijk een voorstelling bij te wonen. Hoe innovatief is dat, creatief met de regels omgaan, fantastisch. 

De Nederlandse clubs willen in februari in protest gaan door de stadions open te doen, dit vergt natuurlijk meer voorbereiding dan een restaurant, allerlei instanties moeten de straat op tijdens een potje voetbal. De KNVB stemt er mee in, dus wij denken, dat protest gaat er komen. Stadions open gooien juiste beslissing, geen idee. Zitten wij er als ze open zijn? Absoluut!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie