Afbeelding
Julia Brinks

Grens 50.000 gezette vaccinaties gepasseerd

5 april 2021 om 14:27 Corona

HAARLEMMERMEER GGD Kennemerland heeft tot vrijdag 2 april in totaal 52.132 vaccinaties gezet, zo blijkt uit de meest recente cijfers van de GGD. Komende week worden voor het eerst mensen onder de 75 jaar uitgenodigd om een prik te komen halen. 

Vanaf dinsdag ontvangen mensen met het geboortejaar 1947 en 1948 van het RIVM een uitnodiging voor een coronavaccinatie. Het is belangrijk dat de 73- en 74 jarigen die zich willen laten vaccineren na ontvangst van de uitnodiging zo snel mogelijk een afspraak inplannen, zo benadrukt GGD Kennemerland.

Op 15 januari is GGD Kennemerland gestart met het vaccineren van zorgmedewerkers; eerst de verpleeghuiszorg en sinds 15 februari ook de langdurige zorg. Op 26 januari is daarnaast gestart met het vaccineren van mobiele thuiswonende 90-plussers, gevolgd door mobiele thuiswonende 65-90-jarigen (van oud naar jong). Momenteel wordt de doelgroep 75+ gevaccineerd. Een groot aantal zorgprofessionals heeft inmiddels ook een tweede prik gekregen.

TESTCIJFERS In de afgelopen week, van 25 tot en met 31 maart, werden in de regio Kennemerland 1694 mensen positief getest op het coronavirus. Dat zijn er 31 minder dan vorige week; een afname van 1,8 procent. Er werden in dezelfde periode echter ook 626 minder testen afgenomen dan de week ervoor. Het aantal testen was met 18.724 echter nog steeds relatief hoog. 

In aanloop naar het paasweekend was het deze week in sommige plaatsen erg druk op de teststraten. In de regio is echter voldoende testcapaciteit. Wie zich op de testlocatie bij Schiphol laat testen, heeft de uitslag altijd dezelfde dag nog. Vaak zelfs binnen enkele uren. Inwoners uit de regio Kennemerland kunnen zich daarnaast laten testen in Haarlem en Beverwijk. Een mobiele testbus staat in wisselende gemeenten. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie