Fuut op vrijersvoeten in de Schouwbroekerplas (Put van Vink) in Haarlem.
Fuut op vrijersvoeten in de Schouwbroekerplas (Put van Vink) in Haarlem. Marieke van der Leij

Vogelhospitaal wil met fotowedstrijd geld op halen: ‘doe mee met Christmas challenge’

Dieren

HAARLEM “Omdat we door de coronamaatregelen donaties mislopen, doen we mee met een ludieke actie.” Aan het woord zijn de beheerders en vrijwilligers van het Vogelhospitaal aan de Vergiedeweg 292 in Haarlem. Zo hopen zij het creatieve brein van fotografen te prikkelen om tegen betaling van vijf euro hun mooiste plaat van een gevederd vriendje in te dienen voor de actie ‘Christmas challenge’ van Stichting Dierenlot.

Normaliter spekt de dierenwelzijnsinstelling in Haarlem-Noord de kas via de collectebus of kraampjes op diverse markten. Alsof de misère door corona nog niet groot genoeg is, moest de opvang voor de regio onlangs ook de deuren voor het publiek sluiten vanwege de uiterst besmettelijke ‘aviaire influenza’ (vogelgriep). Ondertussen gaat de opvang van gewonde vogels gestaag door middels inschakeling van dierenambulances.

Niet alleen vormt de wedstrijd een vermakelijke uitdaging in de stille coronatijd, ook verdubbelt Dierenlot de opgehaalde inleg tot maximaal 2.500 euro. “Iedere cent hebben we hard nodig want met alleen subsidies redden we het niet,” aldus het Vogelhospitaal.E

en onafhankelijke jury, bestaande uit drie professionele fotografen, maakt de uitslag op vrijdag 18 december bekend. De tweede en derde prijzen zijn mezenhuisjes om in de tuin te hangen. Maar de eerste prijs, bestaande uit een puur belevingsmoment, zal dierenvriendenrecht in het hart aanspreken. “De winnaar wordt uitgenodigd om met ons herstelde vogels uit te zetten in de natuur.”

CRITERIA De ingediende plaat moet door de deelnemer zelf gemaakt zijn, bestandsgrootte maximaal 5MB, één foto per deelnemer, de inzending moet een vogelfoto óf een activiteit van het Vogelhospitaal (zoals een vrijlating of marktkraampje) bevatten. Deadline: 12 december 2020. Alle criteria zijn hier te vinden. Tegen de beslissing van de jury is geen beroep mogelijk. De foto’s blijven eigendom van de maker, maar door deel te nemen krijgt het Vogelhospitaal het gebruiksrecht voor haar publicaties. Inzenden op: fotowedstrijd@vogelhospitaal.nl.

Het opvanggebied van Vogelhospitaal Haarlem omvat: Haarlem, Bloemendaal, Overveen, Heemstede, Bennebroek, Vogelenzang, Aerdenhout, Bentveld, Zandvoort, Spaarndam, Santpoort, Driehuis, Velserbroek, IJmuiden, Hoofddorp, Nieuw-Vennep en de Bollenstreek.

advertentie
advertentie