De menu's worden voorlopig niet meer geserveerd.
De menu's worden voorlopig niet meer geserveerd. Jan Aukes

VVD Haarlemmermeer op de bres voor door coronavirus gedupeerde ondernemers

17 maart 2020 om 16:07 Economie

HAARLEMMERMEER De VVD-fractie in de gemeenteraad trekt zich het lot aan van lokale ondernemers die financieel te lijden hebben onder de coronacrisis. De liberalen willen dat de gemeente de ondernemers tegemoet komt. VVD-raadslid Trudie van 't Hull-Bettink heeft het college van burgemeester en wethouders schriftelijke vragen gesteld.

De VVD stelt de volksgezondheid bij de huidige crisis op de eerste plaats, maar raadslid Van 't Hull vindt dat we ook de Haarlemmermeerse ondernemers niet moeten vergeten. Met name de horeca en ook andere bedrijven zijn sinds zondag gesloten. Er komt geen eurocent meer binnen. Van 't Hull:"Onze ondernemers hebben altijd gezorgd voor een sterke lokale economie. Een economie die nu door de coronamaatregelen die we moeten nemen voor onze gezondheid onder druk komt te staan. Laten we dan ook samen kijken naar een oplossing."

De vragen die de VVD heeft gesteld zijn bedoeld om ondernemers meer lucht te geven. "Lucht die nodig is om onze ondernemers door deze zware tijden heen te helpen."

Van 't Hull is bang dat vele bedrijven in liquiditeitsproblemen komen door de coronacrisis. Ze vraagt het college onder meer of de gemeente een handje kan helpen door uitstel van betaling van de gemeentelijke belastingen."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie