De politie zet verschillende voertuigen in om de jongeren te pakken te krijgen.
De politie zet verschillende voertuigen in om de jongeren te pakken te krijgen. Aangeleverd

Onrust in Getsewoud door politiehelikopter tijdens spelprogramma ‘The Hunt’

26 maart 2024 om 10:42 Evenementen

NIEUW-VENNEP Inwoners van Getsewoud hebben afgelopen vrijdag een onrustige start van de avond gehad. Een politiehelikopter cirkelde ruim een kwartier boven de wijk. Dat riep bij een aantal bewoners vragen op.

De helikopter bleek in de lucht te hangen vanwege het spelprogramma ‘The Hunt’, waarbij 200 jongeren uit handen moeten blijven van politie en boa’s. Het evenement werd georganiseerd door Stichting Meerwaarde, de politie en de gemeente. Tussen 19.00 en 22.15 uur haalden de politie en boa’s alles uit de kast om de jongeren te pakken, waarbij de brandweer, politie en een politiehelikopter werden ingezet. De jongeren werden in twee groepen ingedeeld, afhankelijk van hun leeftijd. Het doel van het spel - dat is gebaseerd op het populaire tv-programma Hunted - is om op een positieve manier verbinding te maken met jongeren. 

YOUCHOOSE

The Hunt wordt georganiseerd in het kader van het programma YouChoose. Het doel van YouChoose is om jongeren weerbaarder te maken en te leren dat ze een keuze hebben. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat aanleiding voor dit programma het messenbezit onder jongeren is, met het dieptepunt dat in Toolenburg een inwoner door twee jongeren werd neergestoken nadat hij vijftig euro had gepind. Ook gaat het programma over drugscriminaliteit.

LAAT GEÏNFORMEERD

Uit reacties op sociale media blijkt dat het voor de deelnemers een geslaagde avond was. Wel laat een deel van de bewoners weten niet of laat door te hebben gehad dat de helikopter vanwege het spelprogramma in de lucht hing. Dit riep bij een aantal van hen vragen op en zorgde voor de nodige onrust. Een woordvoerder van de gemeente meldt dat bewoners in de buurt waarin The Hunt plaatsvond, zijn geïnformeerd met een bewonersbrief. Maar op sociale media schrijven een aantal bewoners geen brief te hebben ontvangen.

REACTIE GEMEENTE

De woordvoerder van de gemeente reageert: “Het is heel vervelend dat blijkbaar niet alle bewoners in de wijk de brief hebben ontvangen en verrast waren door het spel en de helikopter. De helikopter was er overigens slechts enkele minuten, bij de start, maar dat neemt niet weg dat we bij de volgende editie nog zorgvuldiger de bewoners zullen informeren.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
De jongeren werden ingex
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie