World of Dinos is vanaf 10 december te zien in de Expo Haarlemmermeer.
World of Dinos is vanaf 10 december te zien in de Expo Haarlemmermeer. www.worldofdinos.nl

Dinos op weg naar Vijfhuizen

8 december 2022 om 09:09 Evenementen

VIJFHUIZEN Ze rijden af en aan. Trailers vol met dinosaurussen worden naar Expo Haarlemmermeer gebracht. Dat gebeurt in het kader van de opbouw van World of Dinos. Dit is de grootste dino expo van Europa en van 10 december tot en met 14 januari te zien in Expo Haarlemmermeer. “De opbouw is in volle gang. Dertig technici zijn op dit moment bezig met het in elkaar zetten van onze dino modellen”, zegt woordvoerder Mike Leegwater.

World of Dinos is een educatieve expo voor kinderen in de basisschoolleeftijd. “De tentoonstelling omvat 10.000 vierkante meter”, zegt Leegwater. “De beleving is dan ook intens. Bezoekers stappen letterlijk een andere wereld in. Alle dinosaurussen bewegen en zijn voorzien van licht- en geluidseffecten.” 

Nooit eerder was World of Dinos in de regio Haarlem te zien. “We werken op dit moment met ons technische team keihard aan de realisatie van de expositie. Alle modellen worden in losse onderdelen per vrachtwagen naar Expo Haarlemmermeer gebracht. Daar worden ze door gespecialiseerde decorbouwers in elkaar gezet. Sommige dino’s zijn dusdanig groot dat een kraan nodig is om ze te monteren.” 

Tekst gaat onder de foto verder.

Foto: www.worldofdinos.nl

World of Dinos is uniek in zijn soort, stelt Leegwater. “Nergens anders staan bezoekers op deze manier oog en oog met deze beesten uit lang vervlogen tijden. Het ziet er allemaal levensecht uit en is bovendien erg leerzaam. World of Dinos combineert educatie met plezier.”

World of Dinos was eerder te zien in onder meer de zomervakantie in de Jaarbeurs. “Daar was het succes immens”, vertelt Leegwater. ,,We komen daarom nu met deze extra editie van World of Dinos in de kerstvakantie in Expo Haarlemmermeer. Het is een leuk, leerzaam en laagdrempelig uitje voor ouders en kinderen in deze periode. We verwachten dan ook wederom zeer veel belangstelling en zien dat nu al aan de voorverkoop.” 

Naast het bekijken van dino’s – die geplaatst zijn in decors die recht doen aan hun natuurlijk leefomgeving – is er tevens een grote kidszone ingericht aan het einde van de expositie. “Daar kunnen kinderen spelen en ouders genieten van een drankje.” Eerst is er echter nog veel werk aan de winkel, zegt Leegwater. “Voordat we open kunnen moeten nog bergen werk worden verzet en veel dino’s in elkaar worden geschroefd. Zaterdag 10 december opent World of Dinos zijn deuren voor het publiek.”

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie