Een sfeervol kerstconcert in de Hoofddorpse Marktpleinkerk
Een sfeervol kerstconcert in de Hoofddorpse Marktpleinkerk PR

Van Herman van Veen tot Bach: een andere kerst in de Marktpleinkerk

4 december 2019 om 21:07 Kunst Deel je nieuws

Zangeres en violiste Jannemien Cnossen draagt met haar programma X-Mas, A Little Different op een heel bijzondere wijze de sfeer van kerst uit. Ze verrast het publiek niet alleen op een muzikale manier, maar ook met een unieke samenwerking met haar moeder, actrice Paula Majoor. Op vrijdag 20 december staan deze vakvrouwen met X-Mas, A Little Different in de Hoofddorpse Marktpleinkerk.

 

Jannemien Cnossen maakte vooral furore als de violiste van theater-grootmeester Herman van Veen. Al ruim twintig jaar reist ze met hem en zijn ensemble langs de mooiste muziekzalen van Nederland, Duitsland en vele andere landen.

“Mijn werk met Herman leidde tot een eigen programma, A Little Different”, vertelt zij. “Ik zing daarin de nummers van Herman van Veen, maar dan vertaald naar het Engels. Dat geeft een verrassende twist aan overbekende, maar nog steeds prachtige teksten. Op verzoek van een bevriend predikant heb ik het programma aangepast naar een kerstversie. Zo is X-Mas, A Little Different ontstaan. De rode draad is een speciaal voor ons geschreven kerstverhaal, we omlijsten dit met nummers van Herman van Veen en klassieke solostukken van onder meer Bach.”

 

Bijzondere interactie

Vertelster Paula Majoor is gewend haar stem te laten klinken. Jarenlang leende zij haar stem voor het inspreken van hoorspelen en het nasynchroniseren van tv-series en films. Haar bekendste rol is die van de Nederlandse Pippi Langkous. Met X-Mas, A Little Different verwacht zij een andere dynamiek. “Ik heb ook toneelproducties gedaan en dan proef je de interactie met het publiek. Het is best spannend dat de mensen zo recht voor je neus zitten. Maar ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”, citeert zij lachend haar alter ego Pippi.

De liederen die Jannemien en haar band spelen en zingen zijn zorgvuldig bij het verhaal gekozen. Zij vertelt: “Het zijn bekende, moderne nummers en klassieke stukken, maar door de nieuwe context krijgen ze een diepere lading. Door oude verhalen in het heden te plaatsen houd je ze levend en schud je mensen wakker. Kerst is méér dan sfeer scheppen, het is ook het zoeken naar verdieping.”

 

X-Mas, A Little Different komt vrijdagavond 20 december naar de Markpleinkerk in Hoofddorp. Aanvang is 20.00 uur. Kaarten à € 17,50 zijn online te bestellen via www.mariekevos.nl of telefonisch via 06-498 06 160.

Paula Majoor en Jannemien Cnossen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie