OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA pr

Expositie Molenkamp en Bogaerts geopend, complimenten voor Galerie Kunst 2001

Kunst

BADHOEVEDORP Galerie Kunst 2001 werd zondagmiddag door kunstenaars Veronica Molenkamp en Mie Bogaerts uitgebreid gecomplimenteerd. Veronica vertelde hoe aangenaam verrast ze was door de professionele wijze waarop haar tentoonstelling was ingericht en hoe mooi ze haar werk qua sfeer vindt aansluiten bij dat van Mie. ‘Dat maken we wel eens anders mee,’ zei ze tegen de vele aanwezigen die het onstuimige weer hadden getrotseerd om aanwezig te zijn bij de opening van de nieuwe expositie in het Dorpshuis Badhoevedorp.

Veronica Molenkamp, woonachtig in Duitsland, maakt abstracte olieverfschilderijen en Mie Bogaerts uit België figuratieve bronzen beelden. Bij Veronica spelen duin, strand en zee in voor het oog aangename tinten een prominente rol. Mie laat haar bronzen door de lichaamstaal menselijke verhalen vertellen. Die verhalen zijn ook te lezen naast enkele beelden in de Galerie.

Mie Bogaerts sloot zich aan bij de complimenten van Veronica Molenkamp. Zij waren niet de eerste kunstenaars die de Galerie in het zonnetje zetten tijdens een opening, maar het was de oprechte verwondering en bewondering voor de inrichters die opviel in de woorden van Veronica. Ze zei veelbetekenend: ‘Het is de eerste keer dat mijn man niet zelf aan het werk hoeft bij de inrichting van een tentoonstelling.’

‘Niet alleen de professionele manier van inrichten maar ook de plek (het mooie Dorpshuis) en de fraaie belichting laten het werk van kunstenaars zo prachtig uitkomen,’ voegde de voorzitter van de Galerie, Ingrid Henkemans er aan toe.

De expositie is nog tot en met zondag 22 maart te zien. De Galerie is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 16.00 uur maar is ook op afspraak te bezoeken. De toegang is gratis.

Meer informatie over de kunstenaars en hun werk en Galerie Kunst 2001 is te vinden op de website: www.galeriekunst2001.nl

advertentie