Muziekles Pier K
Muziekles Pier K Fokke van Saane

Kunstencentrum Pier K opent haar deuren weer

Kunst Deel je nieuws

Vanaf dinsdag 2 juni 2020 worden in Pier K Hoofddorp en Pier K Nieuw-Vennep weer lessen gegeven. Na ruim twee maanden gesloten te zijn geweest worden de deuren weer geopend voor de cursisten die individueel muziek- of zanglessen volgen. Beide gebouwen zijn volgens het verplichte protocol van de sector cultuureducatie en -participatie veilig ingericht en ook de medewerkers werken uiteraard volgens die richtlijnen. Belangrijk is natuurlijk dat iedereen zich helemaal veilig voelt. In de maand juni geldt sowieso nog een restrictie van 30 personen maximaal in het gebouw op hetzelfde moment. Hoewel cursisten hun muziek- en zanglessen online hebben kunnen volgen kunnen de docenten niet wachten om alle cursisten in de gebouwen te ontvangen en weer live te kunnen lesgeven. Het persoonlijke contact werkt toch het beste en is natuurlijk ook veel leuker.


Online lessen
De afgelopen periode heeft Pier K via het platform muziekpier.pier-k.nl veel video-workshops online geplaatst. Deze website is de afgelopen maanden gemiddeld 450 keer per dag bezocht. De video’s zijn voorlopig nog steeds gratis voor iedereen toegankelijk, ook voor mensen die geen cursus volgen bij Pier K. De meeste van deze video’s, maar ook veel andere filmpjes zijn tevens te vinden op 24creatief.nl, een verzamelwebsite van diverse kunstencentra uit Noord-Holland.


Filmhuis Pier K Nieuw-Vennep
Ook Filmhuis Pier K Nieuw-Vennep aan het Harmonieplein gaat voorzichtig weer van het slot. Op vrijdag 5 juni wordt daar de film Downton Abbey gedraaid. Een kaartje kost € 5,-. Een drankje drinken is nog niet mogelijk helaas en het Pier Kafé blijft voorlopig nog gesloten. Ook hier gelden uiteraard de corona maatregelen en worden niet meer dan 30 personen toegelaten in de zaal. Een kaartje reserveren is mogelijk via www.pier-k.nl of kan aan de deur gekocht worden (uitsluitend met pin).

Seizoen 2020-2021
Vanaf dinsdag 2 juni staat ook het aanbod voor het nieuwe seizoen 2020-2021 op www.pier-k.nl. Wanneer je je inschrijft voor 31 juli 2021 ontvang je de zomerkorting van 5%. Ook volgend seizoen heeft Pier K weer een prachtig programma samengesteld met uiteraard de bekende cursussen maar ook met een aantal nieuwe cursussen en workshops zoals bijvoorbeeld: Zingend Zwanger, Naailes voor kinderen en jongeren, Flamenco dans voor kinderen, Afrikaanse dans, gepassioneerd 65+ Broadway en Korean Painting.  Neem snel een kijkje op de website van Pier K.

advertentie