Politicus van het jaar Jurgen Nobel en politiek journalist Frits Verhagen.
Politicus van het jaar Jurgen Nobel en politiek journalist Frits Verhagen. Jur Engelchor

Jurgen Nobel opnieuw verkozen tot politicus van het jaar

lokaal

HAARLEMMERMEER Fractievoorzitter Jurgen Nobel van de VVD is donderdagavond door de politieke journalisten gekozen tot politicus van het jaar. Hij won die titel in 2017 ook al. De winnaar ontving de Peter van Groenigen-bokaal die genoemd is naar het in 2014 overleden raadslid van de HAP.

Bijzonder was dat de moeder en stiefvader van Peter van Groenigen ook bij de prijsuitreiking aanwezig waren. Het raadslid van de HAP is zelf ook meerdere keren tot politicus van het jaar gekozen.

LEIDERSCHAP Jurgen Nobel wordt door de journalisten geprezen om zijn politieke kundigheid en leiderschap. Op de tweede plaats eindigde CDA-raadslid Herman Koning, die zelf in het verleden ook ooit politicus van het jaar was. Op de derde plaats eindigde fractievoorzitter Maaike Ballieux van GroenLinks.

Op de vierde plek kwam fractievoorzitter Paul Meijer van Forza! en op de vijfde plaats de fractievoorzitters Mariëtte Sedee van het CDA en Mieke Booij van de PvdA. Op de zevende plek eindigden fractievoorzitter Johan Rip van de HAP en VVD-raadslid Beryl van Straten.

PRIJZEN De journalisten Bart Boele (Haarlems Dagblad), Henk van der Eem (Meerradio) en Frits Verhagen (HCNieuws en Witte Weekblad) vormden de jury. De laatste reikte de prijs uit aan winnaar Jurgen Nobel.

De prijsuitreiking vond plaats tijdens een bijzondere raadsvergadering. Het was de laatste vergadering van de oude gemeente Haarlemmermeer, en er werd daarom afscheid genomen van een aantal oudgedienden. Arie Noomen, Steffe Bak (CDA), Els Berk (GroenLinks), Rob Koster (VVD) en Denise Abbas (D66) werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De nieuwe gemeenteraad wordt woensdag 2 januari geïnstalleerd.

Jurgen Nobel spreekt een dankwoord uit.
advertentie
advertentie