Afbeelding
Jur Engelchor

Nieuwe gemeente Haarlemmermeer is een feit

2 januari 2019 om 17:14 lokaal

HOOFDDORP Met het hijsen van de nieuwe gemeentevlag en een vlag met het nieuwe gemeentewapen is de nieuwe gemeente Haarlemmermeer vanmiddag op feestelijke wijze ingegaan. De vlaggen werden voor het raadhuis in Hoofddorp gehesen door burgemeester Onno Hoes en kinderburgemeester Julia Pieters.

De oude gemeente Haarlemmermeer en de buren van Haarlemmerliede en Spaarnwoude zijn per 1 januari opgegaan in de nieuwe gemeente Haarlemmermeer. Vandaag is de feestelijke lancering. Na het hijsen van de vlaggen was er een toepasselijk gedicht van polderdichter Mirjam Noach.

COLLEGE Voorafgaand aan deze officiële handelingen was er de presentatie van het beoogde nieuwe college van burgemeester en wethouders. Jurgen Nobel (VVD), Marja Ruigrok (VVD), Marjolein Steffens-van de Water (HAP), Ap Reinders (HAP), Mariëtte Sedee (CDA) en Mieke Booij (PvdA) staan daarvoor in de startblokken. Het is de bedoeling dat het nieuwe zestal 10 januari wordt geïnstalleerd.

De gemeenteraad treedt woensdagmiddag al aan. De 39 raadsleden die 21 november zijn gekozen, beginnen dan aan hun taak van drie jaar en drie maanden. In maart 2022 zijn de volgende gemeenteraadsverkiezingen.

NIET DEFINITIEF De nieuwe samenstelling van de gemeenteraad is niet definitief. Sommige gekozen raadsleden schuiven volgende week door naar het college, zodat er dan opnieuw vier nieuwe raadsleden worden geïnstalleerd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie