Afbeelding
hetcultuurgebouw.nl

Jonge componisten krijgen een kans bij Pier K

2 februari 2019 om 19:00 lokaal

NIEUW-VENNEP In Het Cultuurgebouw vindt vrijdag 28 juni voor de 15de keer het Compositieconcert plaats in het kader van het Pier K Compositieproject.

Het project stelt jonge componisten uit Haarlemmermeer in de gelegenheid om hun zelfbedachte muziek in te sturen, te arrangeren en professioneel op te nemen in Studio Pier K. En natuurlijk wordt de muziek live uitgevoerd tijdens bovengenoemd concert. Componeren wordt vaak gezien als iets ingewikkelds waarvoor je 'doorgeleerd' moet hebben, maar het is ook iets waarmee je vandaag kan beginnen. De grote componist Johannes Brahms omschreef componeren als 'een liedje verzinnen dat nog niet door iemand anders verzonnen is'.
Tot 1 maart is er voor componisten van 12 tot en met 25 jaar gelegenheid hun werk in te sturen. Daarna maakt een jury een selectie van de inzendingen. De geselecteerden worden aan de hand genomen door een professionele arrangeur om de compositie voor de meest geschikte orkestbezetting te bewerken, op te nemen en uit te voeren. Inzendingen kunnen tot 1 maart gestuurd worden naar paul.beugels@pier-k.nl of door deze in te leveren bij de Informatie en Tickets balie in Het Cultuurgebouw. Inzendingen kunnen worden aangeleverd op elk mogelijk medium (bladmuziek, Mp3, CD, etc).

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie