De oude geldautomaat van ABN Amro.
De oude geldautomaat van ABN Amro. Henk van Ommeren

Pinautomaat keert terug aan Dennenlaan in Zwanenburg

7 maart 2019 om 12:30 lokaal

ZWANENBURG Inwoners van Zwanenburg kunnen weer onbeperkt pinnen. Telefoonwinkel Newfone heeft er voor gezorgd dat er in het dorp aan de Dennenlaan 61 een nieuwe pinautomaat wordt geplaatst. 

Het nieuws dat de geldautomaat van de ABN Amro zou gaan sluiten, zorgde in april vorig jaar voor heel wat ophef in het dorp. De betreffende pinautomaat was namelijk de enige die 24 uur per dag bereikbaar was. Er werd zelfs een petitie gestart om het besluit terug te draaien, maar tevergeefs.

NIET VEILIG Volgens de bank ging de automaat dicht omdat uit gesprekken met omwonende was gebleken dat zij zich niet veilig voelen vanwege de kans op een plofkraak. Geld opnemen kon sindsdien alleen nog maar tijdens openingstijden bij de Albert Heijn en Primera.

Een groot gemis voor het dorp, en daarom besloot telefoonwinkel Newfone in actie te komen en zelf stappen te ondernemen voor het terugplaatsen van de automaat. "We hebben het eerst via de bank geprobeerd, maar dat is niet gelukt. Een neutraal bedrijf heeft de komst gelukkig alsnog mogelijk gemaakt."

VERFCASSETTES De eigenaren van Newfone zijn zeer blij dat ze deze oplossing kunnen bieden aan de mensen in het dorp. "Het is een automaat die zichtbaar beveiligd is en voor criminelen onaantrekkelijk vanwege ingebouwde verfcassettes. Bovendien accepteert het automaat alle passen, inclusief creditcards. Dat is handig voor bijvoorbeeld toeristen of arbeiders uit de omgeving, die hun VISA- of Mastercard hier ook kunnen gebruiken. Nog weer een beetje extra service die wij kunnen bieden."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie