Afbeelding
pr

Wethouder opent het Kookcafé in De Basis in Zwanenburg

2 april 2019 om 16:00 lokaal

ZWANENBURG Wethouder Steffens-van de Water opende maandag het Kookcafé in jongerencentrum De Basis in Zwanenburg. De wethouder toonde zich enthousiast over deze nieuwe faciliteit in het jongerencentrum. "Een mooi initiatief om kinderen op een leuke manier bewust te maken van voedsel, boodschappen doen, geld en koken."

Volgens directeur-bestuurder van Maatvast Maarten Askamp raakte de wethouder daarmee de kern van de opzet. "In het Kookcafé kunnen kinderen uit groep zeven en acht (tussen de 10 en 12 jaar oud) van de basisschool op een leuke manier kennis maken met voeding en het bereiden van maaltijden. De jongeren gaan onder begeleiding van de sociaal beheerder en vrijwilligers van start. Zij bepalen samen wat ze gaan koken en doen ook zelf de boodschappen bij de supermarkt. Ook aspecten als opruimen, schoonmaken, samenwerken en met geld omgaan staan centraal."

LOGISCH Volgens Askamp is het Kookcafé een logische nieuwe faciliteit binnen Maatvast. "Het Kookcafé gaat goed samen met de ontwikkeling bij de jongerencentra van Maatvast. We willen niet alleen de deur openzetten en jongeren ontvangen, maar ook een plek creëren waar jongeren zich op verschillende manieren kunnen ontwikkelen. Zo ook op het gebied van koken en eten. De jongerencentra hebben alles in huis om jongeren door middel van samen koken en eten met elkaar en de samenleving te verbinden. Zo organiseren alle jongerencentra bijna wekelijks met elkaar een eet- of kookinitiatief."

Om te kunnen koken heb je natuurlijk ook een keuken nodig. Sinds kort beschikt jongerencentrum De Basis over een mooie en nieuwe keuken die beschikt over alle mogelijkheden om je te ontwikkelen tot een echte chef-kok. De keuken en ook het
Kookcafé zijn tot stand gekomen dankzij de financiële ondersteuning van het Oranje Fonds, Stichting Zorg en Zekerheid, the Colour Kitchen en administratiekantoor Smit en de Leeuw. Naast het Kookcafé gaan ook de 16+-jongeren gebruik maken van de keuken om met elkaar te koken.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie