Ondernemers gedupeerd door grote brand in loods Zwaanshoek

8 april 2019 om 10:30 lokaal

ZWAANSHOEK De grote uitslaande brand die zondag woedde in een loods in Zwaanshoek, heeft grote gevolgen voor de ondernemers die het pand gebruikten voor hun bedrijf. In de loods brak gisterochtend om nog onbekende oorzaak brand uit, het gebouw kan als verloren worden beschouwd. 

Voor zover bekend, vielen er geen gewonden. Maar dat is dan ook het enige goede nieuws dat valt te melden over de brand in een houten loods aan de Spieringweg in Zwaanshoek. Het pand vatte zondagochtend om nog onbekende reden vlam, en nadat aan het eind van de middag het sein brand meester werd gegeven, was duidelijk dat het gebouw compleet verwoest was.

ROOKONTWIKKELING De brand zorgde voor veel rookontwikkeling, en de Veiligheidsregio Kennemerland riep daarom op ramen en deuren in de omgeving gesloten te houden. De brandweer heeft geen gevaarlijkste stoffen gemeten, eventuele roetdeeltjes die gevonden worden in de tuin of op straat, kunnen worden weggespoeld met water of worden opgeruimd in een vuilniszak. 

Voor de ondernemers die de loods gebruikten, heeft de brand uiteraard hele grote gevolgen. NH Nieuws, mediapartner van HCnieuws.nl, sprak twee gedupeerden. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie