Afbeelding
BDU

Weinig jongeren uit Haarlemmermeer doen een beroep op schuldhulpverlening

10 april 2019 om 15:17 lokaal

HOOFDDORP Er zijn in Haarlemmermeer slechts een tiental jongeren tussen de 18 en 26 jaar die een beroep doen op de schuldhulpverlening. Dat heeft wethouder Ap Reinders van Sociale Zaken vorige week tijdens de raadsvergadering geantwoord op mondelinge vragen van PvdA-raadslid Rashana Hussain.

Het raadslid stelde vragen naar aanleiding van een artikel in Binnenlands Bestuur, waarin staat dat het aantal jongeren met problematische schulden in een jaar tijd is verdubbeld van 5.000 naar ongeveer 10.000. Daarbij is het opvallend dat ook veel studenten een beroep doen op schuldhulpverlening. Hussain zei dat de PvdA dit een zorgelijke ontwikkeling vindt. Zij vroeg zich af hoe de situatie in Haarlemmermeer is.

Wethouder Reinders kon haar geruststellen. Het aantal jongeren met torenhoge schulden is volgens hem niet erg groot. Van de 16.000 jongeren tussen 18 en 26 jaar hebben zich dus zo'n tien bij de gemeente gemeld met schulden die onoverbrugbaar lijken.

Reinders voegde eraan toe dat de gemeente wel graag de vinger aan de pols wil houden. In het beleidsplan schuldhulpverlening 2017-2021 staat onder meer dat er gastlessen op middelbare scholen worden gegeven om te voorkomen dat jongeren in de geldproblemen raken.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie