Peter Hendriks (l) met naast zich Peter Slot:
Peter Hendriks (l) met naast zich Peter Slot: "De andere aanpak van Dos Hombres is een mooie uitdaging." Trudy Witteman

Woningbouw tankstation Hendriks in Vijfhuizen

14 mei 2019 om 13:16 lokaal

VIJFHUIZEN Nu het steeds waarschijnlijker wordt dat Hendriks van de dijk verhuist naar de Drie Merenweg worden er woningbouwplannen gemaakt voor de locatie van het tankstation. De plek wordt anders dan anders ontwikkeld.

Wat is nu zo anders aan de werkwijze van Dos Hombres, de ontwikkelmaatschappij van Peter Prak en Peter Slot? Het antwoord is dat ze geen traditionele ontwikkelaars zijn in de zin van: eerst huizen ontwerpen en dan verkopen. "Wij draaien het proces om", legt Peter Slot uit. "De kern is dat de eindgebruiker de baas is en dat de professional niet dicteert, maar faciliteert. Vanuit onze expertise leveren wij slechts concepten en denklijnen aan. Wij vragen aan potentiële kopers wat voor soort huizen ze willen en op hoeveel grond. Om vervolgens samen met hen tot een eindontwerp te komen waar iedereen achter staat. Een kleinschalig bouwplan waarvoor zowel in Vijfhuizen als onder de gecommiteerde kandidaten draagvlak is. Vrijstaand, 2-onder-1-kappers, appartementen, rijwoningen, levensloopbestendige woningen, alle opties staan open. Mits passend binnen de door de gemeente te bepalen stedenbouwkundige randvoorwaarden. Zo is bijvoorbeeld hoogbouw niet aan de orde. De gemeente, die zeer te spreken is over deze aanpak, heeft een toetsende rol in het geheel." Prak en Slot sluiten niet dat plaatselijke ondernemers ingeschakeld kunnen worden bij de realisatie van het project.

Het tankstation aan de Vijfhuizerdijk is er al sinds 1969. Met de komst van de Drie Merenweg is de omzet aanzienlijk gedaald en om die reden heeft eigenaar Peter Hendriks het verzoek ingediend een tankstation te mogen bouwen op de hoek van de Drie Merenweg en de Vijfhuizerweg. Woningbouw op de plek van het huidige tankstation gaat voor een verfraaiing van de entree van Vijfhuizen zorgen. De initiatiefnemers hopen begin 2020 de aanvraag voor de bouwvergunning te kunnen indienen en een jaar later met de bouw te kunnen beginnen. Voor wie op deze plek zou willen wonen is op 20 juni in Vijfhuizen een informatieavond. Aanmelden hiervoor kan via de website: www. molensloot.eu.

Frans Witteman

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie