Afbeelding
ANP Foto

Pieter van Geel tijdelijk aan het roer bij ORS

26 juni 2019 om 12:00 lokaal

HAARLEMMERMEER De Minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft Pieter van Geel per 1 juli benoemd als interim-voorzitter van de Omgevingsraad Schiphol. De benoeming is tot stand gekomen in overleg met de delegaties van de Omgevingsraad.

Pieter van Geel zal als interim-voorzitter de continuïteit van de Omgevingsraad Schiphol (ORS) als overlegorgaan waarborgen en de ORS in haar wettelijke taak faciliteren. Daarnaast zal de interim-voorzitter leiding geven aan de evaluatie van de Omgevingsraad Schiphol. Hij volgt Hans Alders op, die onlangs afscheid nam

STAATSSECRETARIS Van Geel was eerder actief in de politiek en bekleedde in de drie kabinetten Balkenende de functie van staatssecretaris. Hij was daarnaast onder meer fractievoorzitter namens het CDA in de Tweede Kamer. 

Als adviseur over de toekomst van Eindhoven Airport zei hij enkele maanden geleden dat dat vliegveld alleen maar zou mogen groeien als de geluidsoverlast fors wordt teruggedrongen. Op die manier beloon je het inzetten van schone en stillere vliegtuigen, zo stelde hij volgens het ANP.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie