Afbeelding
Schiphol Group

NOS: Minister komt met advies om Schiphol te laten groeien

lokaal

HAARLEMMERMEER Schiphol mag vanaf 2021 weer gaan groeien, zo meldt de NOS. Dat zou staan in een voorstel van minister Cora van Nieuwenhuizen aan het kabinet dat morgen besproken wordt en inhoudt dat het aantal vliegbewegingen vanaf 2021 beperkt mag gaan stijgen.

In het regeerakkoord dat regeringspartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie sloten, staat als voorwaarde dat groei van het aantal vliegbewegingen gepaard gaat met minder milieuoverlast. De mate van groei is in het voorstel van Van Nieuwenhuizen dan ook afhankelijk van de milieuwinst die wordt geboekt door schonere, stillere en zuinigere vliegtuigen in te zetten, weet de NOS.

[HINDER] Met het voorstel van de minister lijkt ze in te gaan tegen met name (vertegenwoordigers van) bewoners uit de omgeving. Die trokken onlangs nog de stekker uit een advies van de Omgevingsraad Schiphol over de toekomst van de luchthaven omdat ze als eis stelden dat er harde toezeggingen komen over de afname van de hinder van het huidige aantal vluchten.

Luchtvaartmaatschappijen op Schiphol willen juist al sinds de luchthaven in 2008 op slot ging dat er meer vliegbewegingen mogelijk worden. 

advertentie