Afbeelding
Pixabay

Spaarne Gasthuis wordt een rookvrij ziekenhuis

lokaal

HOOFDDORP Met ingang van 1 oktober wordt het Spaarne Gasthuis een rookvrij ziekenhuis. Dat houdt in dat er niet meer gerookt mag worden op de terreinen van het ziekenhuis.

"Het Spaarne Gasthuis is een zorginstelling. Daar hoort een gezonde levensstijl bij, dus rookvrij voor onze patiënten als medewerkers. Het ziekenhuis wil hierin een voorbeeldfunctie hebben en sluit daarom met 'rookvrij' aan op de maatschappelijke trend waarbij steeds meer organisaties het roken uitbannen. Het ziekenhuis onderschrijft hiermee de intentieverklaring 'Maak de zorg rookvrij' en wil de weg vrijmaken voor een rookvrije generatie", schrijft het ziekenhuis op haar website.

In aanloop naar 1 oktober verwijdert het Spaarne Gasthuis alle rookpunten. Op de ziekenhuisterreinen komen borden te staan die aangeven dat het een rookvrij ziekenhuis is.

Patiënten en medewerkers die met roken willen stoppen krijgen in aanloop naar 1 oktober van het Spaarne Gasthuis informatie over hoe zij dit kunnen aanpakken en bij wie zij daarvoor terecht kunnen. Nadere informatie hierover volgt komende weken.

Op de website van het Spaarne Gasthuis staat binnenkort meer informatie.

advertentie