De raad wil grenzen voor de luchtvaart voor lawaai en milieu, en handhaving daarvan.
De raad wil grenzen voor de luchtvaart voor lawaai en milieu, en handhaving daarvan. René de Leeuw

'Genoeg meetpunten in Haarlemmermeer voor geluid Schiphol'

16 juli 2019 om 09:12 lokaal

HOOFDDORP De nieuwe gemeente Haarlemmermeer heeft in totaal 14 meetpunten om het vlieglawaai van Schiphol te meten en dat is voldoende. Dat zei wethouder Jurgen Nobel van Luchthavenzaken vorige week tijdens de raadsvergadering op mondelinge vragen van D66-fractievoorzitter Joost Koomen.

Koomen stelde vragen, omdat hij van de dorpsraad in Spaarndam heeft gehoord dat er twee meetpunten in Spaarndam en Halfweg zijn opgeheven. Het raadslid wilde weten wat de reden daarvan is.

STOPGEZET Wethouder Nobel antwoordde dat de twee extra meetpunten zijn stopgezet, omdat deze geld kosten en dat niet nodig is om het vlieggeluid goed te meten. Nobel benadrukte dat het huidige NOMOS-systeem goed functioneert en dat extra meetpunten dus helemaal niet nodig zijn.

Fractievoorzitter Maaike Ballieux van GroenLinks had daar zo haar twijfels over. Zij vroeg zich af of er wel voldoende dekking is in de voormalige gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude nu daar twee meetpunten zijn stopgezet. Zij wees erop dat 35 procent van de inwoners in dat gebied zegt last te hebben van vlieglawaai. Wethouder Nobel bleef erbij dat de huidige meetcapaciteit voldoende is.

Overigens staan de veertien meetpunten in Haarlemmermeer in Abbenes, Burgerveen, Hoofddorp (zes), Lijnden, Nieuw-Vennep, Rijsenhout, Spaarndam en Zwanenburg (twee). 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie