Afbeelding
Archief

Publieksbalies in Halfweg na driekwart jaar weer open

lokaal

HALFWEG Inwoners uit de omgeving van Halfweg kunnen vanaf maandag weer terug bij de publieksbalies in het oude raadhuis. Deze waren sinds september gesloten omdat het deel van het gebouw waar de balies stonden, is verzakt. 

Van de ene op de andere dag gingen in september vorig jaar de deuren van het oude raadhuis in Halfweg dicht. Het gebouw was verzakt vanwege bouwwerkzaamheden aan de achterzijde van het pand. In maart van dit jaar stelde de fractie van Gezond Haarlemmermeer vragen over de sluiting, en enkele weken later werd bekend dat de balies verplaatst zouden worden en in juli weer open zouden gaan

[WOORD GEHOUDEN] En ere wie ere toekomst: de gemeente heeft woord gehouden. Want vanaf maandag 22 juli kunnen bewoners en ondernemers weer terecht voor burgerzaken en het Ondernemersplein. Wie naar het zogenaamde Servicecentrum Noord komt voor een nieuw paspoort of een afspraak met het Ondernemersplein, kan via de linkeringang meteen binnenlopen. De oude ingang rechts blijft gesloten.

Inwoners kunnen voor alle diensten van burgerzaken naar Halfweg komen, behalve om een voorgenomen huwelijk of naturalisatie te melden of om zich in te schrijven na een verhuizing vanuit het buitenland. Dat kan in het raadhuis in Hoofddorp. Trouwen is voorlopig niet mogelijk in het oude raadhuis in Halfweg.

[OPENINGSTIJDEN] De openingstijden zijn dezelfde als voorheen: voor burgerzaken is dat van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur voor inloop en op afspraak. Op dinsdag van 17.00 tot 20.00 uur is publiek alleen op afspraak welkom. Een afspraak maken voor burgerzaken kan via deze website en via 0900-1852. Een afspraak maken met het Ondernemersplein kan ook via 0900-1852 en via ondernemersplein@haarlemmermeer.nl.

advertentie