Afbeelding
Jos van Rooijen

Burgemeester helpt een handje bij bingo goede doel

lokaal

HOOFDDORP De bingo die afgelopen donderdag is gehouden in de Meerstede heeft uiteindelijk 50 euro opgeleverd voor een waterproject in Indonesië. Initiatiefnemers waren Charlotte en Sophie, twee 15-jarige leerlingen van het Haarlemmermeer Lyceum die binnenkort met andere leerlingen naar Indonesië afreizen om te helpen bij het waterproject.

“Een fantastisch actie”, aldus meerdere bewoners van de Meerstede. “Zo jong en dan al zo met een goed doel bezig zijn. Goed hoor”, aldus de bewoners die steeds meer cijfers mogen ‘afstrepen’ op hun speciale bingokaart. Daarop hoeven ze de nummers niet door te strepen, maar kunnen ze de cijfers bedekken door er een schuifje over heen te doen. Handig voor mensen waarbij de motoriek soms niet zo goed meer meewerkt en je kunt de kaarten vaker gebruiken.

Dat gebeurt ook meerdere keren per jaar. Voor de gezelligheid en om er een prijsje mee te winnen. Vandaag komt er nog een reden bij: geld bijeen brengen voor een goed doel, het Child Water project (waterfilters) in Indonesië. Een project waar het Haarlemmermeer Lyceum in 2016 ook al aandacht aan besteed heeft en waarvan de school weet dat elke euro op de goede plek komt.

Dit jaar gaat het om een bedrag van minimaal 2700 euro dat aan het schoonwater-project besteed wordt. Van de 27 leerlingen uit 4 Havo en 5 VWO die 22 april naar Indonesië afreizen wordt namelijk verwacht dat ze diverse activiteiten organiseren die 100 euro pp opleveren voor het goede doel. Reiskosten komen voor eigen rekening. Er is al een Indonesisch festival gehouden, er zijn waterflesjes verkocht en cupcakes gemaakt voor de verkoop. En nu is er de bingo.

Charlotte en Sophie hebben daar de prijsjes voor geregeld die netjes uitgestald op tafel en ze roepen één voor één met duidelijke stem de cijfers om. Bernard 11 (want het cijfer staat in het rijtje onder de B van bingo), Isaac 23, Nico 42, Gerard 56 en Otto 44. Voor het getal Otto 71 krijgen ze hulp van burgemeester Onno Hoes die toevallig deze middag langskomt om zich te laten informeren over het in de Meerstede gevuisveste ONS. Dit is een enkele maanden geleden gestart buurtcentrum voor alle bewoners van Hoofddorp-Oost en –Noord met een breed activiteitenprogramma.

Nadat het laatste prijsje is uitgedeeld, gaan vrijwilligers de grote zaal weer innrichten. De leerlingen maken de balans op: 41 euro voor het goede doel. Maar dankzij een gift kunnen ze er 50 van maken. Een mooi bedrag en een fijne middag, kunnen ze tevreden concluderen. Wie het project wil steunen: NL 91 INGB 0009558896 t.n.v. child project.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie