Afbeelding
import

Joost Koomen gekozen tot lijsttrekker van D66

lokaal

HOOFDDORP De leden van D66 hebben huidig fractievoorzitter Joost Koomen gekozen tot lijsttrekker voor de komende raadsverkiezingen in november. Dat heeft de verkiezingscommissie van de partij bekendgemaakt. De verkiezing van de nieuwe lijsttrekker was via internet.

Joost Koomen is blij dat hij vertrouwen heeft gekregen van de D66-leden. "De inzet van D66 is om als grootste progressieve lokale partij uit de bus te komen. In de gemeenteraad halen we goede resultaten."

Als voorbeeld noemt de kersverse lijsttrekker het project winst uit je afval, duurzaam onderwijs, de komst van een jongerenraad, de moties over energieneutraal en gasloos bouwen.

Joost Koomen: "We gaan als D66 voor een duurzaam, leefbaar en toegankelijk Haarlemmermeer. We zijn voor meer én duurzame woningen. We zetten in op een groene leefomgeving in de buurt en tussen de kernen, natuur voor mens en dier, en houden vast aan ons standpunt van eerst bewegen dan bouwen, om bereikbaar te blijven. Daarnaast willen we koploper blijven op het gebied van duurzaamheid.”

“Huizen gaan een lange tijd mee en we willen onze gemeente leefbaar houden voor onze kinderen en de generaties erna. Circulair, energieneutraal, en los van het gas dus, daar staan we voor.”

Joost Koomen heeft wat duurzaamheid betreft wel kritiek op zijn coalitiepartners VVD en ook HAP. “Haarlemmermeer heeft duurzame ambities, maar dat is nog geen gelopen race. De afgelopen periode hebben VVD en ook HAP nog wel eens de duurzame ambities naar beneden bijgesteld. Een korte-termijn-blik op kosten of het beperken van initiatieven.”

“Als mensen D66 kiezen, dan kunnen we de ingeslagen duurzame koers vasthouden en bij genoeg stemmen kan er liefst nog een schep bovenop. Een duurzaam morgen begint vandaag. D66 praat er niet alleen over, maar durft in tegenstelling tot GroenLinks wel verantwoordelijkheid te nemen. D66 weet economie met duurzaamheid te verbinden en krijgt het ook voor elkaar.”

advertentie