Afbeelding
Trudy Witteman

Ook herdenking bij Monument MH17

5 mei 2018 om 10:22 lokaal

VIJFHUIZEN Dit jaar voor het eerst vindt op de avond van 4 mei ook een herdenking plaats bij het Nationaal Monument MH17 in Park Vijfhuizen. Aansluitend aan de herdenking bij het vrijheidsmonument op de hoek van de Zijdewinde en de Rowlandstraat. Een groot aantal mensen luistert in het amfitheater van het monument naar een tiental leden van het Vijfhuizense koor Viva la Musica dat de liederen 'Dona nobis pacem' en 'Imagine' van John Lennon zingt. A capella en dat maakt de roep om vrede en het uitzingen van de hoop dat het ooit goed komt met onze wereld, nog indrukwekkender dan de bijeenkomst al is.

De herdenking wordt afgesloten met het leggen van een gele tulp bij het 'oog' van het monument waarin de namen van alle 298 slachtoffers van de vliegtuigcrash staan gegraveerd. 
Eerder spreekt bij het vrijheidsmonument Mieke Booij, vicevoorzitter van de gemeenteraad. In haar toespraak benadrukt ze dat het nu onze beurt is ervoor te zorgen dat onze vrije samenleving behouden blijft. "Voor onszelf en voor diegenen die onze steun en hulp nodig hebben." De bijeenkomst wordt afgesloten met het zingen van het Wilhelmus en kranslegging. Ook inwoners van Vijfhuizen leggen bloemen bij het monument. 

Meer nieuws komende donderdag in de papieren versie van HCnieuws.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie