Afbeelding
Dagbesteding Bornholm

Iedereen kan (weer) fietsen bij Dagbesteding Bornholm

12 mei 2018 om 10:27 lokaal

HOOFDDORP Dagbesteding Bornholm is sinds kort in het bezit van een geavanceerde duo-fiets, die het voor iedereen mogelijk maakt om (weer) te fietsen. Mevrouw Koster bezoekt al zeven jaar Dagbesteding Bornholm, nadat zij door een herseninfarct minder mobiel is geworden. Zij liet de begeleiders van de Dagbesteding weten het fietsen zo ontzettend te missen. Bij Amstelring Dagbesteding is de vraag van de bezoekers leidend voor het programma en dus werd er gekeken welke mogelijkheden er zijn om aan deze wens te kunnen voldoen.

Inmiddels heeft mevrouw Koster al meermalen kunnen genieten van de wind in haar haren en de zon op het gezicht. Een elektrische duofiets, waarop je naast elkaar kunt zitten, bleek de oplossing. De stichtingen Vredenburgh & Theresia Spijker hebben de aanschaf van deze fiets mogelijk gemaakt.

Dagelijks stappen bezoekers van de Dagbesteding nu op de fiets, meestal samen met een vrijwilliger of een stagiaire. Ineens ligt het Haarlemmermeerse Bos binnen handbereik, maar ook iets lekkers halen op de markt behoort nu tot de mogelijkheden. Omdat mevrouw Koster altijd samen met haar man heeft gefietst, is het ook mogelijk om de fiets te lenen, bijvoorbeeld in het weekend. Zo wordt hij optimaal gebruikt.

Dagbesteding Bornholm is onderdeel van Amstelring Dagbesteding en richt zich op mensen die actief en in beweging willen blijven of weer willen komen. Het programma is gericht op het behouden of verbeteren van vaardigheden. Zo worden er bewegingsactiviteiten georganiseerd, geheugentraining of het trainen door middel van het doen van huishoudelijke of arbeidsmatige activiteiten.

Dagbesteding Bornholm is geschikt voor mensen die bijvoorbeeld een CVA gehad hebben, mensen die na revalidatie weer thuis komen of mensen die hun cognitieve vaardigheden zo lang mogelijk in stand willen houden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie