Afbeelding
Eigen Foto

Nicole Mulder (GroenLinks) kandidaat-wethouder in Heemstede

14 mei 2018 om 14:44 lokaal

HOOFDDORP De kans is groot dat fractievoorzitter Nicole Mulder van GroenLinks binnen afzienbare tijd wethouder wordt in buurgemeente Heemstede. De Hoofddorpse zei zondag bij Meerradio dat de coalitieonderhandelingen in Heemstede succesvol verlopen en dat het er naar uitziet dat eind deze maand een nieuw college aan de slag kan. Dat zou betekenen dat Nicole Mulder dan per direct afscheid neemt van de gemeenteraad in Haarlemmermeer.

GroenLinks behaalde bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen in maart drie zetels in Heemstede. De partij doet mee aan de onderhandelingen voor een nieuwe coalitie. De drie gekozen raadsleden hebben geen van allen belangstelling om wethouder te worden.

Nicole Mulder had bij de landelijke partij al aangegeven dat zij ambitie had om waar dan ook wethouder te worden. De Hoofddorpse is bezig aan haar tweede raadsperiode. Zij had al laten weten niet beschikbaar te zijn voor een derde periode en op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Die uitdaging ligt voor haar dus in Heemstede.

Mulder zei in de uitzending dat zij best ambitie had om ooit in Haarlemmermeer wethouder te worden. Zij rekent er wel op dat GroenLinks bij de raadsverkiezingen in november winst gaat boeken, maar of dat ook betekent dat de partij in het college komt is zeer de vraag. Met name in het Schiphol-dossier houdt GroenLinks er een afwijkend standpunt op na en dat ligt deelname aan de coalitie niet erg voor de hand, aldus Nicole Mulder.

Heemstede is met 27.000 inwoners een totaal andere gemeente als Haarlemmermeer dat met bijna 150.000 inwoners veel andere problemen kent, zo zei Mulder bij Meerradio. Heemstede telt drie wethouders, die naast de burgemeester een goedgevulde portefeuille krijgen.

Nicole Mulder zei in het radioprogramma er de voorkeur aan te geven om in Hoofddorp te blijven wonen. Zij heeft twee opgroeiende kinderen die in Hoofddorp naar school gaan en dat wil ze graag zo houden. "Maar ik woon precies vier kilometer van het raadhuis van Heemstede. Ik kan er dus op de fiets naar toe." De gemeenteraad moet er formeel wel mee instemmen dat de kersverse wethouder buiten Heemstede blijft wonen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie