Pastoor Kees van Lent en het Mozaiek op het Kerkplein
Pastoor Kees van Lent en het Mozaiek op het Kerkplein Patrick Gunther

Iedereen kan letterlijk steentje bijdragen aan afscheidscadeau pastoor Kees van Lent

21 juni 2021 om 11:22 Lokaal Deel je nieuws

HOOFDDORP Pastoor Kees van Lent van de Joannes de Doper kerk in Hoofddorp gaat 12 september met emeritaat. Gevraagd wordt letterlijk een steentje bij te dragen aan zijn afscheid. 

Dat zit zo. Hij heeft vele jaren gebouwd aan een vitale en bruisende parochie en was initiator van vele initiatieven. Zo starte hij Boekwinkel Het Kruispunt, ontwikkelde samen met de kunstenaar Karel Gomes een prachtige beeldentuin achter de kerk. Ook was hij de drijvende kracht achter de bouw van de gewelvenkelder Het Fundament en ook een indrukwekkend mozaïek op het kerkplein voor de kerk.
Dat mozaïek is in de loop der jaren nogal aangetast door weer en wind. Pastoor Kees zou het erg fijn vinden als de parochie de schitterende Bijbelse mozaïeken op het kerkplein weer tot leven brengt. Dit wil zijn gemeenschap graag aanbieden als afscheidscadeau.

Veel parochianen helpen al mee met deze mooie schilderklus. De hele klus gaat ongeveer 4500 euro kosten. Ongeveer 45.000 tegels worden geschilderd: 10 cent per tegel. Voor een cadeaubijdrage van 10 euro kunnen dus honderd steentjes mozaïek geschilderd worden.

Wie wil bijdragen aan het cadeau voor Kees wordt gevraagd een bijdrage over te maken naar NL70 RABO 0324501528, ten name van RK Parochie H. Joannes de Doper, onder vermelding van ‘cadeau Kees‘.  

Pastoor Kees van Lent en het Mozaiek op het Kerkplein
Pastoor Kees van Lent van de Joannes de Doper kerk in Hoofddorp heeft vele jaren gebouwd aan een vitale en bruisende parochie
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie