Muziekensemble Bleke Rozen
Muziekensemble Bleke Rozen Onbekend

Bleke Rozen met het muzikale programma ‘Op het spoor van de Oriënt-Express’

6 maart 2022 om 18:18 Lokaal Deel je nieuws

Het Zondagmiddagpodium presenteert op 13 maart om 14.00 uur Bleke Rozen met ‘Op het spoor van de Oriënt-Express’ in De Jeugd van Gisteren, Beemsterstraat 4,  te Hoofddorp.

Bleke Rozen Ensemble bestaat uit Marina Besselink sopraan, Valérie Friesen alt en Femke de Graaf piano. Ooit begonnen in de traditie van de klassieke recital, heeft het ensemble zich steeds meer ontwikkeld in de richting van puur muziektheater. Tekst en muziek vormen daarin een organisch geheel. Er is sprake van een verhaal en dialoog, maar bij alles wat er gebeurt, staat de muzikale ervaring voorop.

Bleke Rozen Ensemble gaat u deze zondagmiddag meenemen op een van de beroemdste treinreizen door Europa ‘de Oriënt-Express’. Deze treinreis startte destijds in Londen en liep via Parijs en Wenen naar – toen nog – Constantinopel. U maakt een muzikale tocht door landen waar wereldberoemde componisten zoals Vaughan Williams, Brahms, Dvorak en Schumann hun prachtige liedrepertoire hebben geschreven. Met minimale middelen toveren de zangeressen De Jeugd van Gisteren om tot een wereld waar de verhalen van deze componisten verteld en bezongen worden.

De zangeressen laten tussen de verschillende liederen door het publiek spelenderwijs zien hoe de relatie tussen begeleiding, zang en tekst zich heeft ontwikkeld en hoe daar in elk land andere opvattingen over ontstonden. Van heimelijke erotiek tot openlijke passie, van kinderlijke onschuld tot diep verdriet.

Kaartverkoop & toegang

Kaarten à € 5,00, inclusief een kopje koffie of thee zijn, zolang de voorraad strekt, vanaf een half uur voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal. Reserveren van toegangskaarten en vervoer met RegioRijder is mogelijk op vrijdag van 9.30 tot 11.30 uur bij MeerWaarde op telefoonnummer 023 – 569 8873. Of stuur een e-mail vóór vrijdag 9.00 uur naar zondagmiddagpodium@meerwaarde.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie