uitzicht op Amsterdam
uitzicht op Amsterdam DDA Classic Airlines

Vlieg mee met de DC-3 Dakota en bekijk de Noord-Hollandse steden en kust vanuit de lucht

23 mei 2023 om 22:11 Lokaal Deel je nieuws

Rondvluchten

Bekijk de Noord-Hollandse steden en kust eens anders en kom aan boord van onze Koninklijke DC-3 Dakota voor een onvergetelijke ervaring.

Ga terug in de tijd en ervaar de nostalgie van het vliegen. Op een hoogte van 1.000 voet (ruim 300 meter) is het uitzicht door de grote ramen adembenemend. Iets wat je niet mag missen!

De komende maanden zijn er op zaterdag en zondag verschillende rondvluchten 30, 45 en 60 minuten vanaf Schiphol-Oost. Daarbij kun je kiezen uit diverse routes.

De Zandvoort/Amstedam route gaati vanaf Schiphol naar Hillegom, Zandvoort, IJmuiden, de Zaanse Schans en via Amsterdam terug.

Bij de Noord-Hollandse steden vliegt de Dakota over Vinkeveen, Pampus, Marken, Volendam, Hoorn, Opdam, Alkmaar en Amsterdam.

Voor de liefhebbers van kastelen is er de speciale kastelenroute van Vinkeveen via de Loosdrechtse plassen naar Kasteel de Haar, Slot Loevestein, Kasteel Duurstede en via Slot Zeist terug.

Ook is er een combinatie van het Muiderslot met de Zaanse Schans mogelijk.

Bij de rivierenroute zie je goed hoe de verschillende rivieren richting kust stromen en wat er allemaal op en rond het water te doen is. Deze route gaat van Vinkeveen via Gorinchem, Zaltbommel, Heerewaarden, Culemborg, Utrecht en Maarsen terug naar Schiphol.

Begin juli zijn er speciale vluchten naar Sail en de Tall Ship races in Den Helder via Haarlem, Alkmaar, Enkhuizen en Marken.

DC-3 Dakota

Er is in Nederland nog maar één luchtwaardige DC-3 Dakota, de Koninklijke PH-PBA met de naam ‘Prinses Amalia’. Het toestel uit 1944 heeft een rijke historie.

Het vloog op D-Day met parachutisten vanuit Engeland naar Normandië, deed mee aan Market Garden en werd twee decennia lang als het eerste regeringsvliegtuig door de koninklijke familie en Nederlandse diplomaten gebruikt voor bezoeken aan het buitenland. De eerste Inspecteur-Generaal van de Krijgsmacht, ZKH Prins Bernhard vloog het toestel regelmatig naar buitenlandse bestemmingen.

Dakota Experience

Voor vertrek lopen de passagiers rond het vliegtuig en vertelt de piloot het levensverhaal van de ‘Prinses Amalia’. Onze Koninklijke PBA heeft een belangrijke rol gespeeld bij de bevrijding van Nederland tijdens WOII. Verder hoor je onder andere hoe hoogteroeren werken en hoeveel paardenkrachten de zuigermotoren leveren. Vragen staat vrij tijdens deze Dakota Experience.

Deze historische Dakota vliegt op een hoogte van 1.000 voet (ruim 300 meter) zodat je door de grote ramen prima uitzicht hebt. Ook is het mogelijk om in de cockpit te kijken.

Ga voor deze unieke ervaring mee terug in de tijd, geniet van het uitzicht en beleef het vliegen van weleer. Kijk voor meer informatie op dutchdakota.nl en boek direct een rondvlucht.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie