In het Zomerpark in de wijk Getsewoud.
In het Zomerpark in de wijk Getsewoud. Ton Dijkstra

In het Zomerpark sluit vanwege besmettingen de deuren voor bezoekers

9 december 2020 om 16:01 Maatschappelijk

NIEUW-VENNEP Verpleeghuis In het Zomerpark van Cordaan sluit voor de komende twee weken haar deuren. Er zouden zo’n zestig besmettingen van Covid-19 zijn in het verpleeghuis, zowel onder bewoners als personeel. Dit laat een woordvoerder van Cordaan weten.

“De besmettingen zijn al zo’n tweeënhalve week aan de gang. We hadden de hoop en ook verwacht dat met de maatregelen die we hebben getroffen het aantal besmettingen zou dalen. Helaas is dat niet het geval. Het is lastig om aan te wijzen waarom de daling niet is ingezet.”

Bewoners zijn in de afgelopen periode volop getest, bij een positieve test heeft het verpleeghuis de te nemen maatregelen genomen om verdere besmettingen te voorkomen. “Bij een positieve test gaat een bewoner in isolatie en een ‘positieve’ medewerker blijft thuis. We doen er echt alles aan. Personeel draagt de voorgeschreven bescherming. Desondanks bleven de besmettingen gestaag groeien.”

Het verpleeghuis is in die tijd gewoon open gebleven voor bezoekers. Protocollen zijn gevolgd en ook de hulp van de GGD is ingeroepen. “Op een gegeven moment moet je dan het drastisch besluit nemen om het verpleeghuis te sluiten. Dat doen we uiteraard met veel tegenzin. Bewoners mogen overigens wel naar buiten, maar we laten geen bezoekers meer binnen. Een hoge uitzondering daargelaten.”

De komende twee weken zijn deze maatregelen van kracht. Hiermee hoopt Cordaan de besmettingen drastisch terug te dringen. “Hopelijk werkt deze maatregel zodat bewoners rond Kerst weer bezoekers kunnen ontvangen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie