Afbeelding
Archief

Politie treedt met honden op tegen bezoekers illegaal feest in Halfweg

13 september 2020 om 14:24 Mensen

HALFWEG De politie heeft afgelopen weekend in Halfweg feesten met honderden bezoekers beëindigd. Het illegale feest in Halfweg vond plaats in de nacht van zaterdag op zondag. Daar waren zo’n vier- tot vijfhonderd bezoekers op afgekomen. 

In de nacht van zaterdag op zondag trok er even na middernacht volgens de politie een grote stroom mensen in de richting van het Spaarnwoudegebied. In de buurt van de Houtrakkerweg liepen veel mensen naar de voetgangerstunnel bij de A9, ter hoogte van Vinkebrug. Daar bleek een illegaal feest te zijn georganiseerd, aldus de politie. Die beëindigde het feest met behulp van onder meer de marechaussee, rijkswaterstaat en agenten uit andere eenheden.

Alle toegangswegen naar het feest werden afgesloten. Veel bezoekers begrepen volgens de politie al snel dat het festijn niet doorging. Onder politiebegeleiding werden zij richting het station of een taxiplaats gedirigeerd. Een groep van zo’n vijftig feestgangers die niet wilde vertrekken, werd uiteindelijk met behulp van onder meer politiehonden verdreven. Een 24-jarige Haarlemmer die herhaaldelijk weigerde te luisteren naar agenten en ze uitschold, is aangehouden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie