Gemiddeld kost trouwen in Haarlemmermeer 310,78 euro.
Gemiddeld kost trouwen in Haarlemmermeer 310,78 euro. Pixabay

Kosten trouwen in Haarlemmermeer ruim 3 procent gestegen

20 mei 2021 om 15:18 Mensen

HAARLEMMERMEER Bruidsparen die er voor kiezen om te trouwen op een gemeentelijke locatie in Haarlemmermeer betalen voor de ceremonie op maandag t/m donderdag gemiddeld 310,78 euro. Dat is 3,2 procent meer dan in 2019, toen moest een bruidspaar gemiddeld 301,10 euro betalen voor hun ceremonie. 

Het landelijke gemiddelde ligt op zo’n 400 euro, tegenover ongeveer 375 euro in 2019. Dat komt neer op een stijging van meer dan zeven procent, blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van ThePerfectWedding. 

Op vrijdag trouwen kost meer, gemiddeld 425,70 euro ten opzichte van gemiddeld 412,43 in 2019 voor bruidsparen die in Haarlemmermeer willen trouwen.

April is normaal gesproken de maand waarin het trouwseizoen van start gaat. Vanwege de coronamaatregelen zijn op bruiloften nog altijd maximaal 30 gasten welkom en moet er 1,5 meter afstand worden gehouden. Veel bruidsparen stellen daarom hun grote dag uit.

KOSTEN Op onderstaande kaart de gemiddelde kosten van een trouwceremonie op gemeentelocaties terug. Het gaat hierbij om de kosten van een ceremonie die overdag plaatsvindt. Door de gemiddelde kosten van 2021 af te zetten tegen de gemiddelde kosten in 2019, is ook de ontwikkeling van de kosten berekend. Dat getal bepaalt de kleur op de kaart. In sommige gemeenten is trouwen op vrijdag duurder dan op andere doordeweekse dagen: via het uitklapmenu kun je tussen deze dagen wisselen.

VERPLAATSEN Driekwart van de gemeenten geeft op de website geen duidelijkheid over de kosten die zij rekenen voor het verplaatsen van een gemeentelijke trouwceremonie.  Gemeenten die wel informatie over de kosten bieden, rekenen met verschillende kosten en termijnen, of bepalen voor de datum van de trouwceremonie een vast tarief.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie