Afbeelding
Height Specialists

Spaarndammer Henk Hagemeijer (83) springt van de Euromast

23 juni 2021 om 14:00 Mensen

SPAARNDAM Bang is de 83-jarige Henk Hagemeijer allerminst. Afgelopen zondag hing hij aan de Euromast om te abseilen. De sportieve Spaarndammer is niets te dol, ballonvaren, parachutespringen of paragliden, Henk heeft het gedaan. Het is overigens niet de eerste keer dan hij de Euromast bedongen heeft, ook in 2019 en 2018 hing hij hoog boven Rotterdam. 

“Het is een machtig gevoel”, vertelt Henk. “Als je eenmaal weer met beide benen op de grond staat denk je wel van nauw nauw die 100 meter is best wel hoog. Het is overigens begonnen toen ik zo’n drie jaar geleden op de tv zag dat mensen van de toren in Assendelft abseilden. Toen zei ik tegen mijn vrouw: ‘dat wil ik ook’. En volgend jaar hopelijk voor de vierde keer. Dan ik moet wel eerst mijn vrouw lief aankijken”, lacht de vrolijke Spaarndammer.

In 2007 kreeg de 84-jarige Hagemeijer twee nieuwe heupen. Het bleek geen belemmering te zijn. Om de dag staat Henk vroeg op om al rond 05.30 uur te kunnen hardlopen. “Ik ben een vroege vogel. In 1957, toen ik in dienst zat, ben ik begonnen met hardlopen. Dat is toch al heel wat jaartjes geleden, het is inmiddels een verslaving geworden. Zo heb ik al twee keer de marathon van New York gelopen. Wat een belevenis is dat zeg.” 

Afgelopen zondag ging Henk samen met zijn vrouw op pad richting de Euromast. Het tweetal heeft er een leuk uitje van gemaakt. “Koffie met gebak vooraf. Ik word gesponsord door de koffiecorner van Albert Heijn Bouwens in Spaarndam. Zij hebben ook het abseilen betaald. Geweldig toch!”  

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie