Aan de Amestelle is een woning tweemaal getroffen door een explosie.
Aan de Amestelle is een woning tweemaal getroffen door een explosie. Google Maps

Gebied rond Amestelle en Marialaan in Zwanenburg aangewezen als veiligheidsrisicogebied

29 maart 2024 om 14:57 Overig

ZWANENBURG Burgemeester Marianne Schuurmans heeft het gebied tussen de Dennenlaan, de Troelstralaan, de Domineeslaan en de Zwanenburgerdijk aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dat betekent dat de politie daar bijvoorbeeld preventief kan fouilleren. Ook is er nu in de directe omgeving van de betreffende straten cameratoezicht. 

In korte tijd hebben in dit gebied drie vuurwerk-explosies bij woningen plaatsgevonden. “Ik vind het echt onverteerbaar dat onschuldige bewoners in gevaar worden gebracht,” zei de burgemeester dinsdagavond tijdens een bewonersbijeenkomst hierover. 

De eerste explosie was in het weekend van 16 maart aan de Marialaan. Afgelopen weekend waren er twee explosies bij woningen aan de Amestelle, waarvan de laatste in de nacht van zondag op maandag plaatsvond.

VREES

Uit een bestuurlijke rapportage van politie Eenheid Noord-Holland blijkt dat sprake is van ernstige vrees voor verdere verstoring van de openbare orde. “Je moet je veilig kunnen voelen in je eigen buurt. En wat me ook kwaad maakt, is dat de criminelen die hierachter zitten buiten schot blijven. Ze ronselen jongeren, pubers nog, om dit werk voor ze op te knappen. Die jongeren hebben vaak geen idee waar ze in verzeild raken.” 

De politie heeft vijf jongens in de leeftijd van 15 en 17 jaar uit Rotterdam aangehouden in verband met drie explosies bij woningen in Zwanenburg.

De burgemeester, politie en het openbaar ministerie roepen iedereen op om het te melden als men iets weet. Dat kan via 112, maar anoniem melden kan ook, via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie