Afbeelding
pr

Open dag Manege De Cruquiushoeve op 7 september

28 augustus 2019 om 15:14 Overig

CRUQUIUS Manege De Cruquiushoeve biedt zaterdag 7 september van 10.00 tot 16.00 uur een open dag.

De Cruquiushoeve is een manege voor mensen met en zonder een beperking. Voor mensen met een beperking kan paardrijden therapeutisch werken. Maar natuurlijk is het ook gewoon erg leuk om in je vrije tijd paard te rijden. Bij manege De Cruquiushoeve van SEIN kan het allebei. SEIN is een expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde. De manege is gespecialiseerd in ruiters met een beperking, beginnende ruiters en ruiters welke extra begeleiding nodig hebben bij het ontwikkelen van het ruitergevoel en het leren omgaan met een paard. Daarnaast gaat het in alle gevallen om het plezier beleven aan en met het paard. De manege is gehuisvest in de monumentale boerderij van voormalig jonkheer Wickevoort van Crommelin. Het gebouw dateert uit 1880 en is één van de eerste boerderijen na de drooglegging van de Haarlemmermeer.

Naast de diverse paardrijlessen is de manege ook een zorgmanege. Op de zorgmanege werken zorgboeren onder deskundige begeleiding. Ze helpen bij de verzorging van de paarden, werken buiten in de tuin of in de fruittuin. Op de open dag zijn er verschillende mogelijkheden om ook met de zorgmanege kennis te maken.

Op de open dag biedt de manege een gevarieerd programma aan in en rond de manege. Voor jong en oud, met en zonder beperking. Iedereen kan op een originele, laagdrempelige manier kennis maken met alle mogelijke aspecten van de paardensport die de manege te bieden heeft. Zo zijn er diverse shows van de voltigegroep, de carrouselgroep, een demo van cliënten van SEIN en nog veel meer. Ook is er een gezellig strodorp waar o.a. een informatiestand is en is er de mogelijkheid om producten te kopen die door de zorgboeren zijn gemaakt.

Kom de unieke sfeer proeven bij Manege "De Cruquiushoeve", Spieringweg 801, 2142 ED Cruquius of kijk op de website voor meer info: www.manegedecruquiushoeve.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie