Afbeelding
Trudy Witteman

Bijzondere Valentijn in Kunstfort Vijfhuizen met fotograaf Adrian Kuipers

4 februari 2020 om 15:22 Overig

VIJFHUIZEN Valentijnsavond in de Genieloods van het Kunstfort bij Vijfhuizen. Het belooft een heel bijzondere avond te worden.

Bijzonder omdat de internationaal gelauwerde fotograaf Adrian Kuipers zijn toehoorders laat kennismaken met zijn unieke multimedia fotoboek 'We Are Orange Babies'. Nog nooit is er een fotoboek uitgebracht met daarin zelf gecomponeerde muziek, poëzie en film. Bijzonder omdat in de historische loods een door restaurant 't Fort bereid 4-gangen diner wordt geserveerd waarbij tussen de gangen door het bekroonde werk van Adrian Kuipers beleefd kan worden.

De avond van 14 februari staat in het teken van 'Liefde voor elkaar'. "Het is een diner, foto-expositie, lezing, concert, filmvoorstelling en fundraising-event in één", leggen auteur/coach Monique Steenvoorden en Ubavka Bos, uitbater van restaurant 't Fort uit. Zij organiseren de avond in samenwerking met Kuipers met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor stichting Orange Babies. Deze kleine Nederlandse stichting heeft in twintig jaar tijd ruim een half miljoen hiv-kinderen in Namibië, Zambia en Zuid-Afrika een nieuwe start gegeven door middel van medicijnen, onderwijs en opvang.

Een Nobelprijs zit er niet in, maar zou wel dik verdiend zijn, heeft Adrian Kuipers de afgelopen tien jaar met eigen ogen gezien. Tijdens een foto-opdracht voor Hyundai in Namibië, tien jaar geleden, raakte hij in gesprek met de oprichter van Orange Babies. "Het raakte mij dusdanig dat ik er 's nachts niet van kon slapen en de volgende dag heb ik hem gevraagd wat ik voor de stichting zou kunnen betekenen." Adrian ging belangeloos de indrukwekkende projecten bezoeken en wat zijn oog zag legde de camera vast. Voor het eerst zag hij kinderen met hiv in de meest erbarmelijke omstandigheden. Het greep hem aan en liet hem niet meer los. Al zijn talenten bracht de bewogen fotograaf samen in het 'We Are Orange Babies-project'. "Mijn missie is om te vertellen wat ik in tien jaar heb gezien en wat ongelooflijk veel de stichting heeft bereikt én nog kán bereiken."

Op hun beurt raakten Monique en Ubavka geraakt door het verhaal van Adrian en maakten schakels van diner en benefiet. "In de hoop op een kettingreactie. Hier een mooie avond, kinderen in Afrika een eerlijke start in het leven."

De prijs van het diner plus voorstelling van Kuipers is 75 euro per persoon. Inclusief wijn/water. De opbrengst is voor Orange Babies. Inloop vanaf 18.00 uur.Reserveren via: weareorangebabies.com.

Frans Witteman

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie