Afbeelding
Twitter politie

Haarlemmermeer met 130 boetes afgelopen weekend in top corona-ranglijst

16 november 2020 om 17:04 Overig

HOOFDDORP Het aantal coronaboetes dat sinds het begin van de tweede gedeeltelijke lockdown is uitgedeeld, is fors gestegen. Dat zei politiechef Willem Woelders maandag bij NPO Radio 1. Er zijn sinds half oktober landelijk al bijna 5000 coronaboetes uitgeschreven. Haarlemmermeer neemt met ruim vijf procent daarvan een toppositie in. Alleen al het afgelopen weekeinde werden er 130 boetes uitgeschreven.

Hoezeer burgemeester Marianne Schuurmans ook op de verantwoordelijkheid van de burger inspeelt, haar gemeente toont niet bepaald voorbeeldgedrag in de coronacrisis. Sommige parken zijn afgesloten na meerdere openluchtfeesten in de zomer. Tijdens de tweede lockdown is het gedrag van haar burgers er nauwelijks beter op geworden. Nadat 1 november feesten in een vakantiewoning in Halfweg (70 boetes) en de Parellaan in Hoofddorp (meerdere boetes, aantal onbekend), ging het vrijdag opnieuw mis in Hoofddorp, deze keer aan de Nieuweweg (50 boetes), en een dag later in Nieuw-Vennep (80 boetes).

Volgens Woelders betekent de toename in bekeuringen niet dat veel mensen zich steeds minder aan de maatregelen houden, maar gaat het om een kleine groep van de bevolking die de coronamaatregelen zat is, en zich verzet bij feesten of demonstraties waar geen afstand wordt gehouden.

Sinds het begin van de coronacrisis, half maart, merkt de politie wel dat het geweld richting agenten toeneemt. "Het geweld en de beledigingen richting politieambtenaren groeien, ten opzichte van vorig jaar is dat zo'n 25 procent meer. Dat is een zorgelijke ontwikkeling", zei Woelders. Daarnaast kampt de politie met een ziekteverzuim van zo'n 6 procent. Korpsbreed zijn er zo'n 450 agenten besmet met het coronavirus, volgens Woelders. De gaten in basis-politieteams en eenheden kunnen vooralsnog door andere collega's worden ingevuld.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie