Naud Janssen en Kees de Koning: "Kom een kerstboom kopen voor het goede doel."
Naud Janssen en Kees de Koning: "Kom een kerstboom kopen voor het goede doel." Trudy Witteman

Kerstbomen verkocht voor voedselbank

30 november 2020 om 14:35 Overig

VIJFHUIZEN Ook dit jaar zet Ondernemersvereniging Vijfhuizen (OVV) zich in voor het goede doel. Komend weekeinde worden op de dorpsbrink bij het André Kuipers Prieel kerstbomen verkocht voor Voedselbank Haarlemmermeer.

Het zijn economisch gezien onzekere tijden waardoor steeds meer mensen noodgedwongen een beroep moeten doen op de voedselbank die een heel belangrijk onderdeel van de samenleving is geworden, weet het bestuur van de ondernemersvereniging. Het goede doel voor dit jaar was dan ook snel gevonden “We gunnen iedereen van harte fijne kerstdagen en wat extra aandacht voor medeburgers die het met de kerstdagen in zicht net wat lastiger hebben dan de meesten van ons is best gepast”, klinkt het bij het prieel waar de 250 kerstbomen in diverse lengtes aan de man en aan de vrouw gebracht worden. Waarmee OVV opnieuw haar maatschappelijke betrokkenheid toont.

De coronarichtlijnen worden nageleefd, verzekeren de ondernemers. De bomen worden dusdanig opgesteld dat iedereen op een veilige manier een boom kan uitzoeken. Maar ook al is dit jaar alles anders, het wordt beide dagen evengoed een gezellig feestje verzekeren de bestuursleden Naud Janssen en Kees de Koning. .De verkoop is op vrijdag 11 december van 15 tot 20 uur en op zaterdag de 12-de van 9 tot 18 uur. Zolang de voorraad strekt. Online bestellen kan via www.ovvijfhuizen.nl. Met bomen sjouwen is niet nodig. Voor slechts vijf euro extra wordt de sfeermaker thuis bezorgd.

Hans de Bats van de voedselbank is ‘geweldig blij’ met het initiatief. “”Mede als gevolg van de coronacrisis doet een stijgend aantal mensen een beroep op ons. Momenteel voorzien wij elke week zo’n 360 huishoudens van een voedselpakket. Dan heb je het over 1.100 mensen. Elke euro die binnenkomt kunnen wij omzetten in 16 euro aan voedsel. Ook zet de actie de schijnwerpers op ons zodat mensen weten waar ze een beroep op kunnen doen als dat nodig is.”

Om in de juiste sfeer te komen toveren de ondernemers de 12 meter hoge vlaggemast op de brink om in een fraaie kerstboom. Voorzien van ontelbare ledlampjes.

Frans Witteman

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie