Afbeelding
Henk van Ommeren

Scholen Haarlemmermeer werken hard aan betere ventilatie

3 februari 2021 om 08:59 Overig

HAAARLEMMERMEER "Er wordt bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in schoolgebouwen gekeken naar aanpassing van de bestaande ventilatiesystemen, het aanbrengen van ventilatieroosters, maar ook simpelweg naar het kunnen open zetten van ramen."

Dit zei wethouder Marjolein Steffens vorige week in het raadsvragenuurtje tegen Rashana Hussain van de PvdA. Die ging in op de brief van B&W over de binnenventilatie van scholen in Haarlemmermeer van afgelopen 15 januari. Hierin werd gesteld dat 45 procent van de scholen in de gemeente niet voldoet aan de minimumeisen op het gebied van de binnenluchtkwaliteit. Hussain vroeg zich af of de scholen inmiddels maatregelen hebben genomen, en hoeveel scholen een aanvraag hebben ingediend voor speciale hulp.

Wethouder Marjolein Steffens kon daarop aangeven dat er één aanvraag binnen is, en dat er zes in voorbereiding zijn. Opgeteld wil dat zeggen dat 35 procent van de probleemsituaties op het punt staan te worden aangepakt. "De schoolbesturen doen van alles om zo snel mogelijk aan de eisen te voldoen. Maar het meten van de effecten van de maatregelen is nu zeer moeilijk door de gedwongen sluiting van de scholen vanwege de lockdown. De lokalen zijn leeg. En dit jaargetijde is het open zetten van ramen ook niet altijd een optie."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie