Brigitte Otte geeft voortaan leiding aan Ankh Uitvaartzorg
Brigitte Otte geeft voortaan leiding aan Ankh Uitvaartzorg Foto PR

Logische stap: Brigitte Otte neemt Ankh Uitvaartzorg over

4 februari 2021 om 15:14 Overig

HOOFDDORP Op 1 januari begon voor Ankh Uitvaartzorg een nieuwe fase. Eigenaresse Ank Mewafi-de Jonge vond het tijd voor iets anders. Brigitte Otte, al langer bij Ankh Uitvaartzorg actief, nam het bedrijf over. “Ank en ik hebben elkaar altijd goed aangevoeld. Het was een logische stap.” De bedrijfsnaam Ankh blijft. “Ank, met een h, verwijst naar het Ankh-teken. Bij de oude Egyptenaren stond dat voor het eeuwige leven.”

De overstap naar de uitvaartbranche betekende voor Brigitte een flinke ommezwaai. “Ik kom uit de wereld van Human Resources. Ik werk graag met mensen, wil iets voor ze kunnen betekenen. Dat zat er bij mijn laatste werkgever niet meer in. Bij mijn oriëntatie op iets anders kwam de uitvaartbranche in beeld.

“Is dat niet iets voor jou?” zei mijn omgeving. “Dan kun je iets betekenen voor mensen in een moeilijke situatie.” Om met het beroep kennis te maken ging ze stage lopen. “Mijn hart was verkocht, ik besloot ervoor te gaan”, Ze deed de opleiding uitvaartbegeleidster en ging aan de slag in Het Gooi. “Daar heb ik alle ins en outs van het vak meegemaakt. Maar ik wilde dichterbij huis werken. Ik kwam in contact met Ank, de rest is geschiedenis.”

Ank Mewafi zette een uitvaart die passend is, voorop. Haar motto was: omdat ieder mens anders is. Brigitte: “Die visie heb ik ook. Ik bespreek altijd alle mogelijkheden voor een uitvaart-eigen-stijl.”

Zo’n persoonlijk accent zie je terug bij de afscheidlocatie. “Er is meer dan kerk, begraafplaats of crematorium. Bos of strand bijvoorbeeld kan ook, Binnen? Ik kom graag bij crematorium Sterrenheuvel in Haarlem-Noord. Zij werken met prettige tijdvakken van 2,5 uur. Ook de Arendshoeve, een kas vol bloemen en planten in Aalsmeerderbrug, is zo’n ‘andere’ locatie. “Wat is het hier mooi en rustgevend”, hoor ik vaak. “Ook voor de keuze van de kist geldt: vrijwel alles kan. Zelfs helemaal geen kist. Er is groeiende belangstelling voor een uitvaartmand of opbaarplank met een wade. Dan het vervoer. Was de overledene fanatiek motorfan? Denk dan eens aan een Harley Davidson. Of aan een koets, voor iemand met liefde voor historie. Voor de catering is de traditionele koffie met cake wat op de achtergrond geraakt. Bitterballen en een glas wijn of bier om te toosten op het leven van de overledene, het kan allemaal. En je kunt mensen bedanken voor hun aanwezigheid met een persoonlijke attentie: bijvoorbeeld een zakje bonbons, als de overledene dol was op chocolade. Ik ga voor maatwerk, want mensen moeten aan het laatste afscheid een een mooie herinnering overhouden. Het is heel belangrijk om na afloop te horen: ja, dit was goed, echt hoe hij/zij was. Daar doe ik het voor.”

Het maakt niet uit hoe u verzekerd bent, u kunt altijd terecht bij: Ankh Uitvaartzorg Tel. 06 22893080, www.ankhuitvaartzorg.nl. Mail: brigitte@ankhuitvaartzorg.nl

Anja Maas

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie