Janita Kieft van de belangengroep (rechts) overhandigt de petitie met onder andere 900 handtekeningen uit Badhoevedorp.
Janita Kieft van de belangengroep (rechts) overhandigt de petitie met onder andere 900 handtekeningen uit Badhoevedorp. Tanay Bilgin

Wethouder Marja Ruigrok neemt petitie verontruste burgers in ontvangst

8 februari 2021 om 08:46 Overig

BADHOEVEDORP Vertegenwoordigers van de belangengroep GoedBeterWest! hebben 5 februari aan verkeerswethouder Marja Ruigrok een petitie aangeboden waarin gevraagd wordt te zoeken naar alternatieven voor de maatregelen die nu in de Startnotitie Autoluw Sloten en Nieuw-Sloten staan.

Een van de maatregelen is het ombouwen van de rotonde op de kruising Plesmanlaan/Baden Powellweg in Osdorp tot een T-splitsing waardoor het verkeer vanuit Osdorp en De Aker niet meer rechtstreeks naar de Sloterbrug kan rijden. Gevreesd wordt dat hierdoor bij de Lijnderbrug een verkeersinfarct gaat ontstaan. Het waterbedeffect.

De petitie is ondertekend door meer dan 4200 mensen woonachtig of belanghebbende in Nieuw West, Badhoevedorp en omstreken. In Nieuw West komen de ondertekenaars uit Sloten, Nieuw Sloten, de Aker, Osdorp en Slotervaart. Ook bijna 900 Badhoevedorpers tekenden. Hieruit blijkt dat de maatregelen Autoluw Sloten & Nieuw Sloten ook een grote impact hebben op bewoners uit Badhoevedorp. Het dagelijks leven van de Badhoevedorpers is nauw verweven met die van de Nieuw Westers. De maatregelen raken dagelijks tienduizenden mensen.

“Namens alle ondertekenaars en die uit Badhoevedorp in het bijzonder, heb ik wethouder Ruigrok gevraagd om samen met Amsterdam op te trekken in het onderzoek naar alternatieven voor de maatregelen die nu in de Startnotitie Autoluw Sloten & Nieuw Sloten staan. Waarbij het alternatief onderdeel is van een integraal plan voor Amsterdam Nieuw-West en Badhoevedorp samen”, laat Janita Kieft van de belangengroep weten. Eerder deze week heeft zij de petitie aangeboden aan verkeerswethouder Egbert de Vries van Amsterdam. “Wij hopen dat beide wethouders een weloverwogen voorstel gaan doen dat recht doet aan de mobiliteit van alle bewoners, belanghebbenden en alle verkeersdeelnemers in Badhoevedorp en Amsterdam Nieuw-West. Wethouder Ruigrok onderstreepte het belang van de samenwerking met Amsterdam.”

Frans Witteman

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie