Basisschool De Zwaan in Zwanenburg krijgt over anderhalf jaar nieuwbouw.
Basisschool De Zwaan in Zwanenburg krijgt over anderhalf jaar nieuwbouw. Google

‘Geen instortingsgevaar noodlokalen basisschool De Zwaan’

15 februari 2021 om 09:05 Overig

ZWANENBURG “Er is geen instortingsgevaar van de noodlokalen van basisschool De Zwaan in Zwanenburg.” Dit heeft wethouder Marjolein Steffens geantwoord op mondelinge vragen van raadslid Kasper Sulmann van Gezond Haarlemmermeer.

Hij sprak vorige week zijn zorgen uit omdat het dak van de voormalige lerarenkamer zou zijn ingestort. Hoewel er geen leerlingen aanwezig waren op dat moment, wordt de ruimte wel gebruikt als noodlokaal. Sulmann vroeg of er op korte termijn een deugdelijk noodgebouw voor de openbare Daltonschool komt.

Steffens kon zijn zorgen wegnemen en stelde dat door stuifsneeuw alleen een paar plafondplaten waren losgeraakt. De volgende dag al zijn herstelwerkzaamheden uitgevoerd en nu is de situatie volstrekt veilig. Overigens kon de wethouder aankondigen dat er voor volgend schoolseizoen extra noodlokalen bij komen en er dus meer ruimte beschikbaar is en de huidige noodlokalen buiten gebruikt kunnen blijven. “Want er ligt hier wel een uitdaging wat betreft huisvesting”, zei ze. 

Het ruimtegebrek is ontstaan na een fusie in 2018 van De Achtbaan en Aldoende. Nieuwbouw staat op de planning voor schooljaar 2022/2023.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie