De steekpartij vond midden op de dag plaats waardoor er veel getuigen waren.
De steekpartij vond midden op de dag plaats waardoor er veel getuigen waren. Eric van Lieshout

Betrokkenen steekpartij Pax krijgen nu pas een taakstraf

27 februari 2021 om 13:58 Overig

HOOFDDORP Bijna twee jaar na de steek- en vechtpartij in de wijk Pax, zijn drie van de vier daders deze week veroordeeld. Een 19-jarige Hoofddorper moet 120 uur taakstraf verrichten, een plaatsgenoot ook van 19, kreeg 85 uur, voor een 20-jarige kwam de straf op 160 uur werken, deze man komt uit Aalsmeer. Eerder werd in deze zaak een inmiddels 18-jarige Hoofddorper veroordeeld tot 316 dagen jeugddetentie en jeugd-tbs.

De zaak deed destijds veel stof opwaaien. Bij een confrontatie tussen twee groepen jongeren op 8 april 2019 op een voetbalveldje liepen vier tieners ernstige steekwonden op. De slachtoffers werden meerdere malen gestoken, volgens een ooggetuige in de omgeving van hun buik en richting het hart. Ze vielen op het gras. Het schokkende gevecht vond overdag plaats vlakbij het winkelcentrum, waardoor er veel toeschouwers waren. De angst bij de betrokken was na afloop groot.

Hoeveel impact het nieuws had, blijkt uit een kop destijds in de Telegraaf: ‘Hoofddorp trilt op zijn grondvesten na steekpartij’. Ietwat tendentieus, maar het gebeurt zelden dat er vier gewonden vallen bij een steekpartij, en dat nog wel aangericht door één dader. Op HCnieuws werd het artikel vele duizenden keren gelezen.

Waarom de rechtbank zoveel tijd nodig had om tot een veroordeling te komen is niet duidelijk. De rechtszaak vond wegens de jonge leeftijd van de verdachten achter gesloten deuren plaats.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie