Afbeelding
wiki

14-jarige gebruikte kapmes bij aanval op 15-jarige leerling

18 mei 2021 om 13:25 Overig

HOOFDDORP Bij het geweld maandagmiddag bij de Praktijkschool aan de Hoofdweg gebruikte de aanvaller een machete, een kapmes wat vaak mee de jungle in wordt genomen. De jongen van 14 verwondde een één jaar oudere leerling zeer ernstig, maar volgens de politie niet levensgevaarlijk. Uit privacyoverweging wordt niet verteld of de dader ook op de school zit.

Om 15.30 uur ging het flink mis bij de openbare school voor praktijkonderwijs. Wrang genoeg is de omschrijving daarvan ‘een veilige school met een prettige sfeer waarin onze leerlingen zich thuis voelen en zich verder kunnen ontwikkelen op weg naar zelfstandigheid’. Onlangs was Halt er te gast om les te gegeven over onder andere wapens en geweld. ‘De leerlingen hebben goed meegedaan met de lessen en meegepraat over hoe ze zoveel mogelijk uit de problemen kunnen blijven zodat ze nooit echt met ‘Halt’ te maken gaan krijgen’, zo staat te lezen op de site van de school.

De aanval met het kapmes is ongetwijfeld hard aangekomen bij de directie, leerkrachten, ouders en leerlingen. Op de plaats van het steekincident trof de politie een zwaar- doch niet levensgevaarlijk gewonde 15-jarige jongen aan. Hij is overgebracht naar een ziekenhuis. De politie zette een zoekactie op met onder meer hondengeleiders en een helikopter. Ook werd een Burgernet-bericht uitgestuurd. De verdachte, een 14-jarige jongen uit Hoofddorp, werd aangetroffen en aangehouden. De aanleiding van de ruzie is niet bekend. Ook over de relatie tussen de twee zijn geen uitspraken gedaan. De getuigen en het slachtoffer krijgen slachtofferhulp aangeboden.

Uit de eerste verkregen beelden blijkt dat diverse mensen getuige zijn geweest van het incident. De politie roept met name hen op zich te melden via 0900-8844.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie